Gryhild Napisano Marzec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 Witam!! Mam pewnien problem, ponieważ aby ustawić w thundrbirdzie, żeby kicał do tray trza we właściwościach ikony to zrobić , lale potrzebne są prawa, których jako użytkownik nie mam:(: Chodzi o ten komunikat : Nie można zapisać właściwości. Brak odpowiednich uprawnień do zapisu /home/gryhild/Desktop/amule.desktop. Pomime że walnąłem jako root chown -R gryhild w katalogu domowym i w konsoli mam prawa rwx i jestem właścicielem plików, to nie moge nić pisać na pulpit, czyli nie moge zmienić ikony!! I co z tym dalej!! POMOCY!! Udało się!! Zalogowałem się jako root do x-ów no i zmiieniłem właściciela danej ikonki na (_urzytkownika_ → użytkownika) ORT(gryhild) !! A takie pytankom, można jakoś konfigurować tacke systemową, no bo jak dam x w oknie np. aMule, to go zamyka(a nie upycha do tacki), dopiero kliknięcie ikonki na tacce to robi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 W przypadku mojego aMule (mam wersję 2.0rc8) wstarczy wejść w Preferencje -> Ogólne -> Różne opcje -> Minimalizuj do zasobnika systemowego. Nie wiem, czy da się zmienić, aby muła zwijać X (bo to go zamyka u mnie), ale przycisk minimalizujący działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 Dzięki!! Faktycznie działa!! :) A co do zminiania ikon to nie ma innego sposobu niż zmiana właściciela na koncie root i to do każdej osobno :] i to w x-ach, bo na konsli nic nie daje, ona wyświewtla co innego jak właściwości pod kde :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi