draye Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 Chciałem zainstalowac FC3 a wczesniej miałem MDK 10.1 Community i program rozruchowy lilo , to ziantalowałem FC3 (zformatowałem wczesniejsze partycje z MDk) z grubem; po instalce robie restarta i pisze Grub loading stage 2 i nic dalej sie nie dzieje... To zainstalowałem spowrotem MDK z lilo i działało normalnie ; lecz wolałbym miec FC3 tylko co zrobic zeby program rozruchwy działał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 Po instalce FC fdisk /mbr i przywrócenie grub'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 fdisk /mbr Jak się przywraca GRUBa, to nie trzeba przedtem wgrywać windowsowego bootloadera :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 fdisk /mbr Jak się przywraca GRUBa, to nie trzeba przedtem wgrywać windowsowego bootloadera :-) Mi tam bardziej zależało na tym, aby najperw wywalić starego grub'a/lilo z mbr, a nie żeby wgrywać z windy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 a mi ostatnio nie usunelo gruba po re-instalacji windy. no moze dokladniej wywalilem XP i wgralem 2000. No a grub zostal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi