Skocz do zawartości

Import Listy Kontaktow W Kadu

siekier

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

zainstalowalem sobie kadu. Pozatym ze teraz to nie wiem czemu ale wogule niemoge do nikogo wyslac wiadomosci, to mam wielki problem z importem listy kontaktow. Zamiast nr gg wpisuje sie zero i mam te osoby na liscie ale bez numeru. Jak temu zaradzic?

Którą masz wersję Kadu? Jeśli 0.3.9 to tak będzie, w GG6.1 zmienił się format eksportu listy kontaktów, zostało to poprawione w Kadu 0.4.0. Musisz zainstalować 0.4.0rc2 albo CVS.

Poszykaj też na forum Kadu, jest tam rozwiązanie jak sobie z tym poradzić w wersji 0.3.9

Pozdrawiam

zainstaluje sobie ta 0.4 ale czytalem na stronce ze to chyba wersja rozwojnowa mam nadzieje ze to nic nie przeszkadza

0.4 teraz juz jest stabilna. Wczesniej byly problemy ze skryptem tcl. Ale jak ostatnio zrobilem aktualizacja aptgetem to sie poprawilo. Naprawde polecam bo kilka rzeczy usprawnili

zainstaluje sobie ta 0.4 ale czytalem na stronce ze to chyba wersja rozwojnowa mam nadzieje ze to nic nie przeszkadza

Nie przeszkadza, ja co jakiś czas kompiluję sobie Kadu z CVS i do tej pory większych problemów nie miałem :) Na 0.4.0 możesz sobie dodatkowo uruchomić kilka fajnych modułów, które na 0.3.9 nie pójdą (spy, firewall na nowym tcl_scripting, tabs).

Pozdrawiam

no ja tez mialem problem z lista kontaktow - wszystkie osoby z numerem zero i kazda w swojej grupie. no ale mialem liste w pliku txt wiec bylo ok. ;] ale i tak chyba wgram sobie kadu 0.40

0.4 teraz juz jest stabilna. Wczesniej byly problemy ze skryptem tcl. Ale jak ostatnio zrobilem aktualizacja aptgetem to sie poprawilo. Naprawde polecam bo kilka rzeczy usprawnili

Ojć - chyba się mylisz :)

STABILNA (v0.3.9 )
ROZWIJANA (v0.4.0 )
To stan z http://kadu.net

0.4 teraz juz jest stabilna. Wczesniej byly problemy ze skryptem tcl.

Ojć - chyba się mylisz :)

STABILNA (v0.3.9 )
ROZWIJANA (v0.4.0 )

Mialem na mysli "stabilna" w rozumieniu potocznym. Co mnie obchodzi jak ja nazywaja oficjalnie? Wazne jak działa, a dziala dobrze i stabilnie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...