gawlo Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Skompilowałem sobie Alsa-Driver. Mam jednak pytanie. Otóż jednym z kroków instalacji sterów jest uruchomienie ./snddevices który tworzy urządzenia(linki) w /dev............. przy ponownym uruchomieniu kompa muszę to czynność powtarzać bo np. program pod svga nie może znaleźć /dev/dsp .......... a reaplayer w x'ach nie wydaje dźwięku .......... kiedy ponownie uruchomie ./snddevices ...... wszystko wraca do normy. Czy można to jakoś zapisać? ............ zdziwiło mnie też to (choć pozytywnie) że nawet jeśli nie ma tych linków to w kde jest dźwięk -> xmms itp itd......... (oprócz realplayera)........ System Fedora 3....... kernel 2.6.10-1.737 .......... Alsa-Driver 1.0.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Człowieku przecież w jądrach serii 2.6.x alsa jest wbudowana w kernel i nie trzeba, a nawet nie powinno się instalować alsa-driver bo jest on w jądrze. Lepiej go usuń bo może ci to powodować jakieś problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi