jakbel Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Zainstalowałem sterowniki NVidii, zmieniłem wpis z nv na nvidia, zrobiłem restart i zonk. W momencie, gdy zawsze podawalem login i haslo, monitor wyłącza się a po pracy dysku i pierdnięciu dyskietki można powiedzieć ze "coś" się dzieje w tle... Gdy wcisnę ctrl alt del komputer restartuje sie po okolo 15 sekundach. Chcialem zmienic wpis spowrotem na "nv" ale nie wiem jak się dostać do konsoli. Mam fedorę 2. Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 A spróbuj wcisnąć ctrl+alt+F1/F7, zaloguj się i wtedy spróbuj zedytować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Jeżeli to ci nie pomaga, to wrzucasz pierwszą płytke i w tryb rescue!! No albo jeszcze distro typu live POZDRAWIAM GRYHILD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakbel Napisano Marzec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Próbowałem z Ctrl+Alt+F7lubF1 i bez reakcji... Próbowałem skonfigurować ten plik za pomocą knoppixa, ale nie mam uprawnien do zmieniania plikow na nim... Jeśli puszczę rescue, to stracę ustawienia sieciowe itd? Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 ale nie mam uprawnien do zmieniania plikow na nim... Na root'cie? Jeśli puszczę rescue, to stracę ustawienia sieciowe itd? Niby czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakbel Napisano Marzec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Problem przy logowaniu.. System "nie widzi" kont z fedory i nawet jeśli włączam na knoppiksie "root console" to przy zapisywaniu pliku wali error.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 A są zamontowane? No i na konto z F. to sie nie zalogujesz... (znaczy na usera stworzonego w niej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakbel Napisano Marzec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Udalo mi sie dostac do konsoli roota fedory przez "linux rescue". Zmieniłem wpis na "nv" i poszło... Ale nadal nie mam uaktywnionych sterownikow nvidii.. Postaram się coś z tym zrobić/Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi