drawdew Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 Kolejny problemik. Za pomocą apt, a dokładniej synaptica zainstalowałem wszystkie uaktualnienia do systemu. Niestety po restarcie nie mogę uzywać myszy!!! java script:emoticon('') smilieKtoś wie co jest grane?? Zauważyłem że aktualizacja obięła moduł hotFix, może on jest za to odpowiedzialny?? Pozdrawiam Mam FC 3 i jestem zielonym pingwinem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 smilieKtoś wie co jest grane?? Zauważyłem że aktualizacja obięła moduł hotFix, może on jest za to odpowiedzialny?? Ja wiem ... To aktualizacja kernela wpłyaneła na to i mysz masz podpiętą pewnie pod USB .. przepnij do PS/2 i mysz się obudzi .. zkałaszałem takiego BUGa na BUGZILL ale jeszcze nie ma żadnego odzewu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 Za pomocą apt, a dokładniej synaptica zainstalowałem wszystkie uaktualnienia do systemu. Niestety po restarcie nie mogę uzywać myszy!!! Jak uruchomisz na starym kernelu to wszystko chodzi poprawnie? Jakich używasz repozytoriów? Z teog co zauważyłem, to niektóre potrafią ostro namieszac w systemie :/ Można wiedzieć o co chodzi Ci z tym hotfix? Nie pomyliłeś przypadkiem nazwy? To aktualizacja kernela wpłyaneła na to i mysz masz podpiętą pewnie pod USB .. przepnij do PS/2 i mysz się obudzi .. zkałaszałem takiego BUGa na BUGZILL ale jeszcze nie ma żadnego odzewu... Czytałem Twoje inne posty (ten o płycie głównej i drukarce) i tak się zastanawiam: działa Ci w ogóle USB w systemie? Sprawdzałeś na innych jądrach/innym systemie? A odnośnie Bugzilli: ja nigdy nie miałem szczęścia do deweloperów kernela ;-) Jakoś mi nigdy nie odpisywali Przy innych zgłoszeniach było znacznie lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawdew Napisano Marzec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 Witam No więc sprawa ma się tak: instaluje czystą Fedore 3, potem instaluje apt-get i uaktualniam wsio. Po aktualizacji przestaje mi działać mysz Logitech MX1000 Laser. Wcześniej wszystko działa bez problemu. Odnośnie tego modułu to faktycznie pomyliłem nazwę, chodziło o hotplug a nie hotfix. Teraz sobie zainstalowałem jeszcze raz FC3 i wsio, działa. Mysz faktycznie podłączona jest do USB, dlatego jak znowu zaktualizuje system to postaram się podpiąc ją do portu PS2 i zobaczę czy to coś pomoże. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Zielony pingwin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 No więc sprawa ma się tak: instaluje czystą Fedore 3, potem instaluje apt-get i uaktualniam wsio. Ale dalej mi nie napisałeś jakich używasz repozytoriów oraz czy mysz działa na starym jądrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Czytałem Twoje inne posty (ten o płycie głównej i drukarce) i tak się zastanawiam: działa Ci w ogóle USB w systemie? Sprawdzałeś na innych jądrach/innym systemie? Na domyślnym jądrze FC3 działa wszystko, łącznie z myszą podpiętą do USB. Problem zaczoł się od jądra 2.6.10 . Na windzie wszystko działało (przed padnięciem dysku) ... chociaż fakt że na nowym dysku nie postawiłem windy więc nie sprawdzałem .. ale za to działało na knoppixie - (jądro 2.6 bo 2..4 nie chciało nawet zacząć się uruchamiać ) Narazie cały komp pojechał do serwisu więc chwilowo nic nie sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Problem zaczoł się od jądra 2.6.10 [ciach] Narazie cały komp pojechał do serwisu więc chwilowo nic nie sprawdzę. Możesz jeszcze potem spróbować kernela 2.6.11 z Rawhide'a :mellow: Przeglądałem Changelog do 2.6.11 i było tam trochę zmian w części obsługującej myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi