siekier Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 W fedorze mialem firefoxa po angielsku wiec odinstalowalem tama wersje i zainstalowalem taka zciagnieta z firefox.pl. Niestety nie potrafie teraz tego uruchomic gdyz skrot mi sie nie dodal do menu ani do paska, Jak moge uruchomic ta przegl;adarke i jak dodac skrot do menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 Odpalasz terminal i wpisujesz firefox. A jak dodac skrót? W Gnome klikasz prawym przyciskiem myszy>>Dodaj do panelu>>wlasny aktywator aplikacji i wpisujesz tam, w KDE jjest tez latwo ale juz nie pamietam jak Zreszta ja uzywam FF oryginalnego, ale spolszczonego -->>jak spolszczyc Dzieki temu mozna latwiej zaktualizowac FF aptem/yumem jak wydadza nowa wersje i sie ladnie skroty tworza. Podobnie mam z thunderbirdem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 wlasnie juz przedtem probowalem firefox i u mnie wypisuje [root@pc2-126 jacek]# firefox bash: firefox: command not found co zrobic w takim razie moze odinstalowac tego co sciagnolem (jak to zrobic:) a potem apt-get install firefox i potem spolszczenie dac (szkoda ze wczesniej sie nie spytalem o to spolszczenie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 wpisz w terminalu locate firefox i Ci wypisze pliki z FF. Ale i tak powinienes miec firefoxa w /usr/bin lub usr/share... lub /usr/local... Jak juz znajdziesz plik ladujacy ff to wystarczy w terminalu wpisac w tym katalogu ./firefox a pozniej umiescic skrot Edycja: nie musisz odpalac jako root, wrecz nie powinienes, wystarczy jako user. Mnie te z firefox.pl dzialaly zawsze OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 wlasnie tutaj wychodzi moja nieznajomosc katalogow (_linuxa_ → Linuksa) ORT jak sie zorientowal;em to zrobilem instalacje poprostu w sowim katalogu domowym. tak na przyszlosc co jest takim odpowiednikiem windowsowskiego program files na (_linuxie_ → Linuksie) ORT - gdzie mam instalowac programy i gdzie moge znlesc zainstalowane programy? skoro zrobilem instalacje w katalogu home to mysle ze powinienem to odinstaslowac i jescze raz zainstsalowac poprawnie - jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi