Jump to content

Fc4t1 Wrazenia

.misha.
 Share

Recommended Posts

Czesc!

Kilka dni temu, zainstalowalem sobie FC4T1. Zawsze eksperymentuje sobie w wolnym czasie z systemem i w sumie w swojej FC3 mialem mase pakietow z galezi "development" (m.in kde3.4). W ziazku z tym, ze troche zawsze musze instalowac "na sile" system troche na tym cierpi.

Bez obawy zainstalowalem wiec FC4T1. Chodzi jak zloto, nie wiesza sie. Co zauwazylem:

- system-config-services nie zapisuje ustawien, trzeba recznie to robic.

- troche blednych skrotow w KDE (do komponentow ze starego kde, ktore zmienily nazwe)

- nie da sie zainstalowac pakietu z apt bo wymaga starszych bibliotek, niz dostepne w systemie

- nie udalo mi sie jeszcze dobrze skonfigurowac samby (ale zawsze mam z tym klopot, wiec nie wiem z czego to wynika)

- w menu KDE nie ma skrotow do konfiguracyjnych aplikacji gnomowych

- w konquerorze nie dzialaja "urzadzenia" (devices) - pisze, ze to nieobslugiwany protokol

Poza tym uzywam starszego kernela (z FC3), do ktorego sa drivery ATI na livnie.

Wszystko dziala bardzo dobrze i sie nie wiesza. Glownie poza psuciem systemu ;-) na komputerze obrabiam spore pliki graficzne.

Jestem bardzo ciekawy jakie macie problemy czy spostrzezenia dotyczace uzywania FC4T1

Pozdrawiam,

Michal

A jak tam odczucia związane z szybkością działania i uruchamianiem się systemu. Słyszałem ,że skończyli już robić skrypty startowe, które odpalają nie jedną a parę usług na raz co przyśpiesza ładowanie się systemu(podobno). Nie wiem czy to jest w Test1 ale ta funkcja zapowiada się ciekawie...

• 2 weeks later...