.misha. Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Czesc! Kilka dni temu, zainstalowalem sobie FC4T1. Zawsze eksperymentuje sobie w wolnym czasie z systemem i w sumie w swojej FC3 mialem mase pakietow z galezi "development" (m.in kde3.4). W ziazku z tym, ze troche zawsze musze instalowac "na sile" system troche na tym cierpi. Bez obawy zainstalowalem wiec FC4T1. Chodzi jak zloto, nie wiesza sie. Co zauwazylem: - system-config-services nie zapisuje ustawien, trzeba recznie to robic. - troche blednych skrotow w KDE (do komponentow ze starego kde, ktore zmienily nazwe) - nie da sie zainstalowac pakietu z apt bo wymaga starszych bibliotek, niz dostepne w systemie - nie udalo mi sie jeszcze dobrze skonfigurowac samby (ale zawsze mam z tym klopot, wiec nie wiem z czego to wynika) - w menu KDE nie ma skrotow do konfiguracyjnych aplikacji gnomowych - w konquerorze nie dzialaja "urzadzenia" (devices) - pisze, ze to nieobslugiwany protokol Poza tym uzywam starszego kernela (z FC3), do ktorego sa drivery ATI na livnie. Wszystko dziala bardzo dobrze i sie nie wiesza. Glownie poza psuciem systemu ;-) na komputerze obrabiam spore pliki graficzne. Jestem bardzo ciekawy jakie macie problemy czy spostrzezenia dotyczace uzywania FC4T1 Pozdrawiam, Michal Link to comment Share on other sites More sharing options...
adios Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 A jak tam odczucia związane z szybkością działania i uruchamianiem się systemu. Słyszałem ,że skończyli już robić skrypty startowe, które odpalają nie jedną a parę usług na raz co przyśpiesza ładowanie się systemu(podobno). Nie wiem czy to jest w Test1 ale ta funkcja zapowiada się ciekawie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.misha. Posted March 22, 2005 Author Report Share Posted March 22, 2005 Prędkość uruchamiania na podobnym poziomie jak FC3 - mozliwe, ze troche szybciej ale nieodczuwalnie. Ogolnie mam wrazenie, ze calosc FC z wydania na wydanie dziala coraz sprawniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajownik Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Słyszałem ,że skończyli już robić skrypty startowe Jeszce nie skończyli. Zmieniono trochę rzeczy w initscripts, ale nic nadzwyczajnego jak na razie :/ A co do szybkości, to trzeba poczekać, aż wyłączą opcje debugowania → http://www.redhat.com/archives/fedora-test...h/msg00734.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazejwiecha Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 No to z tego co słyszę od Was i co doczytałem w necie to zapowiada się ładna kontynuacja linusia L:) oby tak dalej Będę czekał az sie pojawi jakas taka pewniejsza core 4 i instaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
adios Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 Ja teraz mam Rawhide i jestem zadowolony z szybkości działania, choć zauważam parę błędów. Jednak zgłaszam na bugzillę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts