Skocz do zawartości

Kde I Tacka Systemowa...

CoooL

Rekomendowane odpowiedzi

po instalacji fedory 3 i domyslnego menagera okien ktorym jest kde (3.3.1-2.6.FC3), na tacce systemowej pojawilo mi sie puste pole. Wyglada jak by miala byc na nim jakas ikonka, ale nic tam (_niema_ → nie ma) ORT... Ktos moze spotkal sie z takim problemem. Moze ktos wie jak to usunac ?

Screen shot

po instalacji fedory 3 i domyslnego menagera okien ktorym jest kde (3.3.1-2.6.FC3), na tacce systemowej pojawilo mi sie puste pole. Wyglada jak by miala byc na nim jakas ikonka, ale nic tam (_niema_ → nie ma) ORT... Ktos moze spotkal sie z takim problemem

Screen shot

Domyślnym menadżerem to chyba w FC3 jest Gnome.

A brakuje chyba Red Hat network alarm (taka ikonka informująca czy są nowe pakiety).

Stef

Mój przedmówca trochę się rozmija z prawdą.

Ta pusta ikonka przedstawia podtrzymanie autoryzacji superużytkownika.

Po wprowadzeniu hasła superużytkownika np. w synaptic'u na pustym tle pojawią się klucze, a po kliknięciu na tych kluczach zostaniesz poproszony o odpowiedź czy chcesz zachować autoryzację su czy nie.

Co do usunięcia tej ikonki, to sam chciałbym się dowiedzieć jak się to robi.

Więc jak ktoś wie niech napisze.

Pozdrawiam.

Rozwiazalem problem, poniekad ;] W centrum sterowania - > skladniki kde -> menadzer sesji zaznaczylem uruchom pusta sesje. Po przelogowaniu, niebylo nic na tacce ;] wiec sukces, potem wrocilem do poprzedniego ustawienia czyli uruchom poprzednia sesje. I w/w kwadracika (_niemam_ → nie mam) ORT w tray'u.

Ta pusta ikonka przedstawia podtrzymanie autoryzacji superużytkownika.

...

Co do usunięcia tej ikonki, to sam chciałbym się dowiedzieć jak się to robi.

Jeśli wklepał (_chasło_ → hasło) ORT hasło roota to tak, ale nic o tym nie wspominał. Więc..

A w Gnomie jak klikniesz lewym przyciskiem myszy na tą ikonę to wyskakuje okienko z pytaniem czy zachować autoryzację.. A jeśli chodziło o usunięcie ikony coby się wcale nie pojawiała to nie wiem (ale wydaje mi się to mocno niesłuszne, ja wolę jednak wiedzieć czy przypadkiem nie jestem na koncie roota).

Stef