andriusza1 Napisano Marzec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2005 witam, zna ktos lub moze wie jak to zrobić aby w schemacie blokowym zrobic coś takiego (profesor sie czepil ze tak nie moze byc, ale nie wiem jak to zrobc inaczej) w schemacie blokowym przypianie a := a + b trzeba wstawić zamiast kropki i równa się strzałke, ja robilem ten projekt w Dia i niestety nie znalzlem takiego czegos jak symbole Moze mi ktoś pomóc jak to mam zrobić. Bardzo prosze to bardzo ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Nie sprawdzałem w Dia, ale strałki zwykle robię przy użyciu: ALT+I (→) ALT+U (↑) ALT+Y (←) Mozna pobawić się z innymi literami (i SHIFTEM) :-) Nie wiem jak w Gnome, ale w KDE jest program "Wybór znaków" (nie wiem czy o to chodziło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 No niestety skroty nie dzialaja, a i wybor znakow nie dziala w odniesieniu do Dia, a potrzebuje tego programu od schematu blokowego lecz w tym momencie ten program jest bezużyteczy poniewaz ktos nie wzial tego pod uwage ze w schemacie blkowym zamiast: a:= a + b; musi byc: a {strzalka} a + b I nie moge skorzystac z tego, jak mam zrobic te piekielne strzalko w Dia?? Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 No niestety skroty nie dzialajaDziwne. Sprawdziłem u siebie i działają Może spróbuj wpisać to w gedicie albo jakimś innym edytorze, ctrl+c i w Dia: prawy klik->edycja->wklej tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Specjalnie dla tego posat wgrałem dia i chciałem zrobić te szczałki. No, nie da rady. Próbowałem kopiować, tablica znaków kde i inne sztuczki, ale nie idzie Być może(u mnie) to wina KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Chłopaki! Nie zapominajcie, że chodzi o PRAWY ALT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Chłopaki! Nie zapominajcie, że chodzi o PRAWY ALT. W tym problem ,że przedtem próbowałem prawym... Pisząc w kedicie wszystko jest ok, ale jak pisałem w dia to (_niedziała_ → nie działa) ORTło(nie działało) . Jednak teraz jakoś zaczęło działać :/ Jestem zdezorientowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 A dzieki dziala Szkoda, ze ktos nie wpadl na to zeby to zrobic za pomoca symboli tak jak OO np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi