Skocz do zawartości

Pasek Jak W Osx

::DoGG::

Rekomendowane odpowiedzi

Szybkie pytanko:

Jak w Gnome mozna zrobic pasek zadan taki jak w OSX? Chodzi mi o przezrocysty, wysrodkowany pasek ktorego ikony powiekszaja sie po najechaniu na je myszka. Udalo mi sie jak dotad tak ustawic pasek, ze stoi na srodku i jest przezroczysty, ale co zpowiekszaniem ikon? Czy jest do tego jaks specjalny mod? Wszystkie pliki motywow jakie sciagnalem z gnome-look.org zmieniaja okna, kolory itp ale nic nie dzieje sie z paskiem.

Jakies pomysly??

Dziekii, znalazlem tam czego szukalem, niestety podczas kompilacji gDesklets wyskuje dziwny blad:

configure: error: C++ preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check

See `config.log' for more details.

Niestety tresc tego zbyt duzo mi nie mowi ;) sprobuje poszukac jakis gotowych paczek.

A mówiłem... Dużo problemów. Ja za każdym razem kompilując to miałem wersję kulawą. Jak działała to się zacinała, jak się nie zacinała to jakiś sensorów niebyło, jak sensory były to grafa się rozsypywała...

Twój problem wynika z tego ,że nie masz wgranych odpowiednich kompilatorów. Najlepiej je po prostu dograj:

yum install gcc-c++

Powinien sam uzupełnić zależności. Możesz pokombinować synapticiem.

Wlasnie koncze hardcorowy update systemu ;)

Jutro bede walczyl dalej. jak dotad znalazlem gotowe paczki ktore dzialay dobrze, tylko to byla stara wersja samego Deskleta (0.30) wiec nie wszystkie dzialaly. Jutro wrzuce 0.34 i powinno byc ok.

Jeszcze raz wielkie dzieki za info.

tez mialem problemy z tym sianem...

ale pamietam, ze na fc2 chodzilo mi z apt-get install gdesklets.. (mialem tez z paczki to ale nie chodzilo, probowalem kompilowac nie chodzilo, no dziwne to jest :P )

i z paczek dodalem jakies bajery.. i chulalo hulało.. :)