::DoGG:: Napisano Marzec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2005 ostatnio wyskoczyl mi taki maly zlosliwy syfek.Gnome po wcisnieciu przycisku wylogowania sie zawiesza sie caly razem z serwerem x-ow. Dopiero wylaczenie serwera X-ow ctrl+alt+Backspace konczy prace serwera, ale tu niespodzianka!! Serwer nie wrzuca sie do konsoli tylko do wspanialego czarnego ekranu po ktorym nie pozostaje nic wiecej jak wcisniecie przycisku zasilania zeby czysto wylaczyc system Dodam tylko ze defaultowo ustawilem runlevel 3, loguje sie tekstowo, dopiero pozniej gdy jestem juz na koncie wlaczam iksy recznie. Moze ma to cos wspolnego z konfiguracja X-ow? moze po wylaczeniu menadzera okien chce automatycznie wlaczy gdm ktory w tym runlevelu nie ma co szukac? sam juz nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoooL Napisano Marzec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2005 Moze chodzi o ustawienia karty graficznej ? Moze wychodzi na inne wyjscie ? Mialem podobnie na slackware. w xorg.conf w sekcji karty graficznej trzeba bylo dodac: Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP, TV" i wychodzil normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
::DoGG:: Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 Hmmm. Sprobuje, moze byc i tak.. Podejrzewam tez ze moze byc cos ze sterownikami nvidii, zawsze gdy wsadzam modul krzyczy zeby zrobic update jadra do 2.6.11 bo na innych moze byc niestabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi