piter10 Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Zainstalowałem Mplayera, wszystkie uaktualnienia, wtyczki, DivX-a itd. i mam problem - mplayer b.wolno odtwarza filmy! Widać je jakby w zwolnionym tempie. Kombinowałem z ustawieniami ale nic to nie daje.Totem odtwarza filmy płynnie. Co robić żeby Mplayer też odtwarzał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Ale nie wiem, czy to coś da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Mi tak wolno odtwarza filmy gdy w Preferences->>Video mam wybrany sterownik xv lub xvmc. Obecnie odtwarzam na sterowniku gl i wszystko chodzi wspaniale Sprawdź również czy w menu Preferences->>Misc nie masz przesadnie ustawionej opcji postprocessing. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter10 Napisano Marzec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Opcję postprocessing mam ustawioną na min. Co do sterowników to mam takie: xv, x11, xvidix, xmga. Odtwarzać chce tylko na xv. Na innych od razu mam komunikat "Error opening". Co to jest sterownik gl i skąd go wziąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 gl to bodajże po instalacji sterów do grafy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Co to jest sterownik gl i skąd go wziąć? Jesto wtyczka do wyjscia obrazu urzywająca używająca OpenGl - karta graficzna musi obsługiwać OpenGl (odpowiednie sterowniki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 Żeby nie zaczynać nowego topicu ..... Mój mplayer znów robi tak że moze i płynnie chodzi ... ale przez chwile po czym zatnie i znów płynnie .... i tak przez cały czas ..... macie propozycje jak pozbyć sie tego ........ używam gl grafika nvidia gf440 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Zainstalowałem Mplayera, wszystkie uaktualnienia, wtyczki, DivX-a itd. Z tego co mi wiadomo, to DivX jest niepotrzebny. Nie wiem czy teraz coś sie zmieniło, ale libavacodec działał znacznie lepiej. Mój mplayer znów robi tak że moze i płynnie Jakie jes zużycie CPU? Z jądrami starszymi od 2.6.10 ostro cięło, bo MTRR był źle ustawiony (vesafb było w konflikcie z serwerem Xów). Spróbuj też dodać do /etc/rc.local linijkę: echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq http://mplayerhq.hu/DOCS/HTML/pl/rtc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 a ma ktos pomysł na to związane z takimi przerywaniami w odtwarzaniu filmu ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 no to ja też sie dołoże mi przy ustawionej czcionce z windy .ttf i kodowaniu cp1250 po prostu nie widiz mi niektórych polskich znaków :| nie widzi: ł,ź,ę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 no to ja też sie dołoże mi przy ustawionej czcionce z windy .ttf i kodowaniu cp1250 po prostu nie widiz mi niektórych polskich znaków :| nie widzi: ł,ź,ę Ja mam ustawionego Arial.ttf(przegranego na ext3) i kodowanie CP1250 w zakładce Font i w zakładce Subtitle & OSD kodowanie ISO-8859-1 (ISO -osiem osiem pięć dziewięć - jeden). Wiem że to nietypowe ustawienie, ale tylko taki mi działa. W poprzednich wersjach Mplayera było ok, a tu coś zknocili :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 a na mój kłopot widze nie ma rozwiazania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2005 Cos pewnie masz namieszane w systemie. Zaktualizowany system? Które jądro? Sprawdzałes na innych wtyczkach wyjściowych? Może ustawiłeś jakąś dziwną opcję i teraz haczy? Jakich używasz sterowników? Mi na standardowych nv wszystko chodzi bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2005 adios ---> skad wziałes ten arial.ttf moze to wina tego mojego pliku ttf :| bo na przegranej z dozy mi nie chodzi wtedy tylko ó widze :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2005 Ja też skorzystałem ostatnio z rady @adiosa, skopiowałem ariala z win98 i mi chodzi Może spróbuj wybrać inne kodowanie, ja też tam miałem po upgradzie mplayera , ale mi się nie chciało z tym walczyć Prościej było poczekać, aż ktoś zapuścił prawidłowe rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi