CoooL Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Wlasnie czy mozna przeniesc fedore z dysku na dysk. Znaczy nowy dysk wlorzyc(włożyć) jako slave stworzyc partycje, poczym podmontowac, i przekopiowac wszystko poza /proc i /tmp. Poczym uruchomic z jakiegos live cd i zainstalowac gruba na tym dysku ? Tylko tak sie zastanawiam bo fedora dziwnie partycjonuje dysk, znaczy uzywajac /dev/VolGroup00/LogVol00 (_niewiem_ → nie wiem) ORT(Nie wiem) zabardzo(za bardzo) jak to uworzyc zeby bylo jak podczas instalacji, chyba ze by uruchomic instalator, kazac zrobic partycje potem sformatowac i wylaczyc instalator... Bo innego pomyslu chwilowo (_niemam_ → nie mam) ORT(nie mam)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ireq Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Najlepiej zrob to od razu z live cd polecam PLD lub Knoppixa. Partycje utworz za pomoca fdisk lub cfdisk. Podmontuj partycje z fedora i nowa i skopiuj za pomaca MC (zaznacz opcje zachowania atrybutow plikow to wazne). Nie musisz sie wtedy martwic o /proc i /tmp. Nastepnie zrob chroot na nowa partycje z fedora i skonfiguruj bootloadera. Jezeli dysk pierwszy nadal pozostanie w twoim kompie to musisz zmodyfikowac fstab. Polecenie fdisk -l da ci podglad partycji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi