Skocz do zawartości

Klient Poczty

perbeatus

Jakiego klienta pocztowego używasz?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego klienta pocztowego u?ywasz?

• Evolution
      9
    • Thunderbird
      24
    • Mozilla Mail
      5
    • IshMail
      0
    • KMail
      0
    • CSCMail
      0
    • Cronos
      0
    • Balsa
      0
    • Mutt
      0
      3
    • inny
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko Thunderbird. Naprawdę najlepszy program pocztowy jakiego używałem. Te filtry antyspamowe, ta prostota wyglądu i funkcji, ta elastyczność... Długo by wymieniać. Przede wszystkim jest to program, który najlepiej spełnia moje oczekiwania. No i jeszcze jedna zaleta. Tworzy niezły duet z Firefoksem

Thunderbird jest moim zdaniem najbardziej finkcjonalny ... ma co prawda pewne niedociągnięcia, np zbyt głęboko umieszczoną funkcję "oznacz jako sapm" ale przecież jest to stosunkowo świeży klient poczty ... Mam nadzieję że w następnych wersjach to poprawią ....

Witam.

Ja zaznaczyłem Thunderbirda, bo jest wg mnie najbardziej komfortowy w obsłudze i ma dużo funkcji (jeszcze nie wszystkie rozgryzłem i muszę jeszcze trochę ten program skonfigurować). Przesiadłem się na Thunderbirda z Evolution całkiem niedawno i muszę przyznać, że był to dobry wybór.

Zaznaczyłem też opcję "inny", jako że do sprawdzania poczty na zdalnym serwerze na uczeli używam konsolowego pine'a. Bardzo mi się ten klient podaoba. Jest wygodny i prosty w obsłudze.

Pozdrawiam.

Na prawie 3 tysiące użytkowników jest 18 głosów.. rozchwytywana sonda :]

Nie narzekaj, przynajmniej procenty się jakimś cudem do 100 sumują :)

Jakimś cudem to mogłyby się do 100 nie sumować :-)

i nie narzekam, tak tylko wspomnialem :D

zbyt głęboko umieszczoną funkcję "oznacz jako sapm"

A nie wystarczy w kolumnie "Junk status" kliknąć na "kółeczo" (przynajmniej mam tak w Mozilla Mail)?

W thunderbirdzie również wystarczy. A poza tym kto jeszcze używa Mozilla Suite :P To już nie wspierana przeszłość, czyli morska małpa :P

A poza tym kto jeszcze używa Mozilla Suite :P

Zaczałem uzywać Mozilli od wersji 1.3.1 i się do niej przyzwyczaiłem :P Zresztą wersja 1.8b jest całkiem szybka. FF jakos mi nie pasi...

Głównie denerwowało mnie "aliasingowane" menu (używam Mozilli opartej na GTK1.2 a nie gtk2 i tam to ładnie wygląda od razu). Właściwie to dopiero wczoraj znalazłem jak się z tym uporać -- wystarczyło w userChrome.css wpisać:

* {
  font-size: 9pt !important;
  font-family: Helvetica !important;
}

a w userContent.css:

input[type="button"], input[type="reset"], input[type="submit"] {
  font-size: 9pt !important;
  font-family: Helvetica !important;
}

(pliki są w ~/.mozilla/firefox/profil/chrome). Podobnie dla Thunderbirda. Wielkość w punktach trzeb sobie samemu dobrać w zalezności od rozdzielczości -- trzeba tylko pamiętać, iż Helvetica jest czcionką bitmapową i nie przy wszystkich wilekościach ładnie wygląda.

Kto wie, może niedługo trzeba będzie robić migrację na FF/TH ;-)

Witam!!

Ja jeszcze jakoś w FC2 używałem evoluton no i musze powiedzieć, że całłkiem fajnie mi się pracowało. Teraz Thunderbird z Firefoxem i jest spoko. Przedewszystkim łatwo się tam konfiguruje wiele kont(osobny folder dla każdego), no i ma sporo ładnych skórek i także sporo rozszeżeń. Jest ciągle rozwijany i szybko ewoluuje, no i mi się jakoś ogólnie podoba !!

SUPER!! Głos na TH!! :):)