butcher Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Ladnie slucham sobie muzyczki i nagle system sie zawiesil!Kursor nie reaguje, klawiatura tez....po restarcie pojawia sie grub>...Wlozylem plytke cd1 i linux rescue zalatwil sprawe z grubem!Jak narazie system sie nie zawiesza...Ale dlaczego wczesniej sie zawiesil?Czy spowodowane to moze byc przez dysk?Moze zasilacz? Ostanio na mojej 80GB dysku pojawily sie BB...wykrylem, ze jedna z koncowej w zasilaczu przerywa dostawy pradu... Teraz system mam na 6.4GB dysku i jest podlaczony do teoretycznie sprawnej wtyczki!Jak mozna sprawdzic, ze wtyczki sa ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Ja bym sprawdził RAM'y mem86test'em. Takie zwiechy są spowodowane dość często przez uszkodzone RAM'y. A jak takie ramy mogą się uszkodzić?? Zasilacz nie trzyma napięć, lub trafo osiedlowe zostało zaatakowane przez prądożerców... Sprawdź czy nie masz problemu z napięciami. Możesz użyć do tego celu BIOSu. Innych pomysłów nie mam. No chyba ,że muzyka dalej grała to to może być KDE, ale wtedy kursor powinien się ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dysk2 Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 ja mialem podobne problemy z środowiskiem graficznym - zwis, z tą różnicą, że u mnie kursor sie normalnie poruszał. odkryłem, że po zainstalowaniu gcc i sterowników do grafiki wszystko wraca do normy. działa zarówno pod kde jak i gnome. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi