pcxelja Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Zaistalowałem mPlayer, podczas odpalenia filmu pokazuję się następujący komunikat: Error opening/instialin... the selected video-out (-vo) device Próbowałem cos sam zrobić, ale nic mi ie wyszło. Jak się pozbyć tego paskudztwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~slabosz/inde...x.php?page=art5 Zajrzyj tutaj i zainstaluj sobie MPlayera z paczek.Jest tam opis jak zainstalowac i jednym poleceniem dzieki skryptowi zainstalujesz wszystko co potrzebne.Ja nie mam problemow z tym.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Marzec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Zainstalowałem jeszcze raz (przedtem też wykorzystałem ten skrypt) mplayera zgodnie z wskazówkami, niestety dalej pokazuje się komunikat o błędzie. Podczas instalacji pokazują się następujace komunikaty: Skrypt instaluje program MPlayer dla dystrybucji Fedora Core Instalowanie pliku 1 z 5 ======================== ostrzeżenie: mplayer-common-1.0pre5-2.i386.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 75aa026a Przygotowywanie... ########################################### [100%] plik /etc/mplayer/input.conf z instalacji mplayer-common-1.0pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /etc/mplayer/mplayer.conf z instalacji mplayer-common-1.0pre5-2 jes t w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/de/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/es/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/fr/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/hu/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/it/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0pre 5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/man/pl/man1/mplayer.1.gz z instalacji mplayer-common-1.0 pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-1.0-0.lvn.0.18.pre6a.3 plik /usr/share/mplayer/font z instalacji mplayer-common-1.0pre5-2 jest w konflikcie z plikiem z pakietu mplayer-fonts-1.1-0.lvn.3.3 Instalowanie pliku 2 z 5 ======================== ostrzeżenie: mplayer-1.0pre5-2.i386.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 75aa026 a błąd: Niespełnione zależności: mplayer-common = 2:1.0pre5 jest wymagany przez mplayer-1.0pre5-2.i386 Instalowanie pliku 3 z 5 ======================== Przygotowywanie... ########################################### [100%] pakiet mplayer-skins-1.3-0.lvn.2.2 jest już zainstalowany Instalowanie pliku 4 z 5 ======================== mplayer-gui-1.0pre5-2.i386.rpm: nie jest pakietem rpm (ani "manifestem" pakietu): Instalowanie pliku 5 z 5 ======================== ostrzeżenie: mplayer-tools-1.0pre5-2.i386.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 75aa026a Przygotowywanie... ########################################### [100%] pakiet mplayer-tools-1.0pre5-2 jest już zainstalowany Kopiowanie pliku polskiej czcionki ================================== Instalacja zakonczona W ustawieniach mplayera, w zakladce 'Subtitle & OSD' kodowanie zmien na None W zakladce 'Fonts' ustaw czcionke na 'CP 1250' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Error opening/instialin... the selected video-out (-vo) device Zmień wyjście video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2005 A odinstalowales wczesniej to co zainstalowales.Bo jak pokazuje ze jest w konflikcie z tamta zainstalowana wersja.Ja mialem cos takiego jak probowalem sam recznie zaaktualizowac jakis program.Odinstaluj wszystko od MPlayer-a i zainstaluj go z opisu na stronie ktora podalem. Pozdrawiam P.S ostrzeżenie: mplayer-1.0pre5-2.i386.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 75aa026 a zaimportuj klucze yum-em zajrzyj na fedora faq gajownika. błąd: Niespełnione zależności: mplayer-common = 2:1.0pre5 jest wymagany przez mplayer-1.0pre5-2.i386 plik common chyba sciagles tak jak jest wedlug opisu.Powinien sie zainstalowac bez problemu. Posciagaj te pliki ktore sa w opisie i potem zainstaluj tym skryptem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi