bunkierek Napisano Marzec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Witam. Zmieniłem sobie system i niestety przeoczyłem dość istotny fakt a mianowicie nie zaznaczyłem partycji /home aby była przydzielona do systemu jako home. W ttej chwili jest to oddzielna partycja hda3. W jaki sposób podmontować ją na stałe aby była w systemie jako katalog home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Marzec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Witam. Zmieniłem sobie system i niestety przeoczyłem dość istotny fakt a mianowicie nie zaznaczyłem partycji /home aby była przydzielona do systemu jako home. W ttej chwili jest to oddzielna partycja hda3. W jaki sposób podmontować ją na stałe aby była w systemie jako katalog home wyedytuj /etc/fstab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Zaloguj sie w trybie rescue → http://www.fedorafaq.org/basics/#rescue zamontuj partycję /, wywal zawartość /home (te niepotrzebne śmieci), a potem w /etc/fstab dopisz zaraz za miejscem, w którym montuje się główny system plików: /dev/hda3 /home ext3 defaults 1 2 (zakładam, że używasz ext3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi