Skocz do zawartości

K3b I Kodowanie(?)

lszk

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjątkowo rzadko korzystam z windowsa, dlatego nie zauważyłem pewnego problemu. Jak otworze płytke nagraną w k3b to nazwy plików są pisane wielkimi literami, a zamiast spacji jest _ (podkreslenie). Do tego często usuwa pare liter z rozszerzenia. Teraz zamiast plików *.avi są *.a :shock:

Jeżeli ktos się z tym spotkał, to bardzo prosze o opis, jak to rozwiązać lub linka do googli.

Jak otworze płytke nagraną w k3b to nazwy plików są pisane wielkimi literami, a zamiast spacji jest _ (podkreslenie). Do tego często usuwa pare liter z rozszerzenia. Teraz zamiast plików *.avi są *.a

Sptkałem sie ucinaniem nazw plików ale wydaje mi sie ze to przez to iz windows był na facie i nazwy plików były zbyt długie i dlatego je obcinał a co do duzych liter i spacji to nie wiem z tym sie raczej nie spotkałem. Jesli sie myle co do dlugosci nazw to prosze o poprawienie.

pzodro:

wookash_x

Ale przykładowo jak może być zadługa taka nazwa - troja -cd1.avi...

Obciął mi w nim "vi"...

U mnie jak obcinał rozszerzenia to własnie nazwa była bardzo długa (nie zmieniałem nazwy po sciagnieciu pliku przez amule) ale po zmianie nazwy na krótsza zadnych problemów nie miałem, pod taka nazwa jaka wypaliłem w k3b był widoczny pod windowsem.

Cześć. Odpowiadam na pytanko związane z tym ucinaniem nazw i małymi literkami itd. Mianowicie jak już zrobisz projekt do nagrania, naciskasz "Burn" "Wypal" :P to pojawia się okienko z dodatkowymi opcjami typu z jaką prędkością nagrać itp. wchodzisz wtedy w zakładkę "Zaawansowane" i tam sobie ustawiasz wszystkie te rzeczy o które pytałeś. pozdro.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...