zajdar Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 wkładam płytkę chcę zainstalować (mam wine) i wyskakuje piękny komentarz : warcraft 3 niemoże być uruchomiony przez system win95. .... czy w wine są jakieś opcje którą windę emuluje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 czy w wine są jakieś opcje którą windę emuluje ?? Tak możesz emulować na różne wersje windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Witam!! W configu wine masz taką sekcje np. [Version] ; Windows version to imitate (win95,win98,winme,nt351,nt40,win2k,winxp,win2k3,wi n20,win30,win31) ;"Windows" = "winxp" ; DOS version to imitate ;"DOS" = "6.22" I w sekcji 'Windows' możesz ustawić który windows!! Ewentualnie z konsoli też odpowiedną komendą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Dodam, że obecnie największą skuteczność emulacji ma wpis win98. Wyczytałem to gdzieś na http://linuxgamers.net. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajdar Napisano Kwiecień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Witam!! To już drugi problem z wine!! Tym razem tak jak w temacie, warcraft 3 nie chce działać bo niby windows 95 nie obsługuje!! Ale w /etc/wine/conf [Version] ; Windows version to imitate (win95,win98,winme,nt351,nt40,win2k,winxp,win2k3,win20,win30,win31) ;"Windows" = "win98" ; DOS version to imitate ;"DOS" = "6.22" To samo jest w ~/.wine/conf a także przy zminie na XP nic !! To samo : System Windows 95 nie obługuje gry Warcraft 3!! Nie kminie tego!! Jeszcze żadnej gry na nim nie uruchomiłem!! Mój wine : wine-20050310-1fc3winehq POMOCY!! Z góry dzięki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi