lef Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Tak jak w temacie... czyli co zrobic aby miec wieksza czcionke w Firefoxie (na stronach www)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 A zainstalowałeś sobie czcionki windosowe http://www.fedora.pl/site/index.php?option...&id=89&Itemid=2 >> instalacja czcionek True Type Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 co zrobic aby miec wieksza czcionke w Firefoxie (na stronach www)? Edit → Preferences → Fonts & Colors → Minimum font size (trzeba powtórzyc dla każdego kodowania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lef Napisano Marzec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 OK, dzieki. Sprobuje. Jak cos to sie jeszcze odezwe. UPDATE: Gajownik: Edit → Preferences → Fonts & Colors → Minimum font size (trzeba powtórzyc dla każdego kodowania) u mnie nie dziala nie wiem dlaczego. Dopiero instalacja czcionek TrueType pomogla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Ctrl+Num+ oraz Ctrl+rolka myszki Ctrl+Num- oraz Ctrl+rolka myszki w drugą stronę dla konkretnych stron. Wtedy strona załaduje się z oryginalnymi ustawieniami i się nie będzie rozjeżdżała, a jak literki za małe to można powiększyć. Powiększenie jest zchowane w ramach danej zakładki, więc kolejne podstrony będą również powiększone (strony zewnętrzne w tej zakładce z resztą również). W razie zainstalowania różnych dodatków (np. TabbedBrowser) można takie ustawienia przenieść na nowo otwierane panele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2005 Nie będę zaczynał nowego tematu bo dotyczy firefoxa, ale inaczej. Na tej stronce: http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/info_artykuly.htm pokazuje mi się okienko o brakujących wtyczkach, kiedy klikam na zainstaluj firefox ich nie znajduje. Na innych stronach nie mam tych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2005 Na tej stronce: http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/info_artykuly.htm pokazuje mi się okienko o brakujących wtyczkach Nie chciałbym obrażać autora tej strony, ale chyba nie wie co to takiego W3C. Gdyby dodał rozszerzenie swf to górnego panelu to wszystko działałoby idealnie. To tak, jakby w sekcji html, przy wstawianiu obrazka wpisać jego nazwę bez rozszerzenia. Szanse, że będzie działało są mizerne, bo przeglądarka nie ma rozpoznawania formatu pliku - nie do tego służy. Napisz maila do autora strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2005 To z innej beczki. Chciałem sobie pooglądać www.maxior.pl filmiki. I co? Oczywiście brak wtyczek w firefoxie. Klikam na instalacja ręczna i z kim mnie łączy? Z Bilem Gatesem! To nie żart! Czyżby zaczęła się współpraca o której nie wiem. Z opisanych na stronie Mozilli wtyczek mam Real Pleyera 10, Flasha i Javę. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi