crazy0man Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Co mam zrobić żeby móc drukować pod fedorą. Niby drukarka jest zainstalowana ale nie drukuje. Może ktoś mi napisze jak zainstalować poprawnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Niby drukarka jest zainstalowana ale nie drukuje. A cups włączony? Jest widoczna w system-config-printer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy0man Napisano Kwiecień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Nie wiem czym jest cups. A jeżeli chodzi o drugie pytanie to widać ją ale w rubryce udział znajduje się przekreślona ikona. Dodam jeszcze że drukarka jest podłaczona przez USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Cups jest narzędziem przeznaczonym do ogólnie mówiąc drukarek. To, że ikona jest przekreślona sugeruje tylko, że nie jest udostępniona w sieci. Sprawdz w tym konfiguratorze czy wszystko jest dobrze poustawiane -> model itp. Spróbuj też może wpisać polecenie service cups start i sprawdz czy wtedy działa. Ewentualnie możesz też sprawdzić czy nie jest przypadkiem wyłączona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 A jeżeli chodzi o drugie pytanie to widać ją ale w rubryce udział znajduje się przekreślona ikona. To, że jest przekreślona, oznacza tylko, że nie jest udostępniana w sieci. Z tego co na szybko czytałem w internecie, to ta drukarka działała na pewno już w FC1. Sprawdź czy wszytko masz poprawnie skonfigurowane w system-config-printer i wydrukuj stronę tesotwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi