czatman Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Pobrałem (legalnie) quaka pod linuksa i mam problem z instalacją!! Jak wiadomo grę tego rodzaju można dostać bezpłatnie pod (_linuks_ → Linux) ORT. Tylko jest jeden problem. Nie moge zainstalować. HELP ME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Czemu nie założyłeś tego tematu "Strefie Gier"? (pytanie retoryczne) Opis Twojego problemu jest niewystarczający, nawet jeśli ktoś chce Ci pomóc, nie może, albo przynajmniej ma utrudnione zadanie. Skąd pobrałeś tę grę, szukałeś w googlach (to chyba najpopularniejsza gra działająca zarówno na Windows jak i na Linuksie? Szukałeś na tym forum? (temat wielokrotnie się powtarzał). Aby w przyszłości łatwiej było Ci pomagać, zachęcam Cię do zapoznania się z poniższymi treściami: http://rtfm.bsdzine.org/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Pobrałem (legalnie) quaka pod linuksa i mam problem z instalacją! Z tego co wiem to tylko pliki binarne są dostępne. Resztę trzeba mieć na oryginalnej płytce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Resztę trzeba mieć na oryginalnej płytce. Też tak mi się wydaję.. trzeba mieć plik pak0 orignalny bodajze.. (nie jestem pewien nie isntalowalem tego nigdy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czatman Napisano Kwiecień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 tak ale dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT ta wersja jest bezplatna i legalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 tak ale dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT ta wersja jest bezplatna i legalna. Legalne i darmowe są binarki i instalator, ale żeby grę odpalić musisz posiadać pełną wersję Q3 http://www.linux-gamers.net/modules/wfsect...hp?articleid=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dysk2 Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 pobierasz sobie z netu pointrelase do q3 - linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run następnie otwierasz sobie konsolkę i przechodzisz do folderu gdzie masz tego pointa (np: /home/Ty/) i wydajesz polecenie chmod +x linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run następnie logujesz sie jako root (cały czas w tym samym katalogu będąc ) i wydajesz polecenie ./linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run potwierdzasz licencje itd. po tym jak instalator skończy instalację zamykasz go i do folderu gdzie zainstalowała się gra (domyślnie jest to /usr/local/games/quake3/baseq3/) kopiujesz z orginalnej płyty z grą!! plik pak0. koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi