Papik Napisano Kwiecień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2004 Walcze i walcze a on sie mnie nie slucha :/ Ostateczny zapis w apt.conf: APT { Clean-Installed "false"; Get { Assume-Yes "false"; Download-Only "false"; Show-Upgraded "true"; Fix-Broken "false"; Ignore-Missing "false"; Compile "false"; }; }; Acquire { Retries "0"; Http { Proxy "http://w3cache.icm.edu.pl:8080"; // http://user:pass@host:port/ } }; RPM { Ignore { }; Hold { }; Allow-Duplicated { "^kernel$"; "^kernel-"; "^alsa-kernel"; "^gpg-pubkey$" }; Options { }; Install-Options ""; Erase-Options ""; Source { Build-Command "rpmbuild --rebuild"; }; }; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Maj 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2004 Standardowo atp nie aktualizuje jajka, w dokumentacji atp znajdziesz informacje jak to zrobic. Ja bym radzil przeprowadzic to samodzielnie, lub uzyc narzedzia dostarczonego z dystrybucja o nazwie Red Hat Network Alert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2004 Standardowo atp nie aktualizuje jajka, w dokumentacji atp znajdziesz informacje jak to zrobic. Ja bym radzil przeprowadzic to samodzielnie, lub uzyc narzedzia dostarczonego z dystrybucja o nazwie Red Hat Network Alert. Nie chodzi Ci przypadkiem o up2date ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2004 Standardowo atp nie aktualizuje jajka, w dokumentacji atp znajdziesz informacje jak to zrobic. Ja bym radzil przeprowadzic to samodzielnie, lub uzyc narzedzia dostarczonego z dystrybucja o nazwie Red Hat Network Alert. Nie chodzi Ci przypadkiem o up2date ? Zapewne miał na myśli Red Hat Network Alert Icon, czyli to co siedzi w pasku i uruchamia up2date Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Maj 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2004 Tak w tym przypadku chodzi mi o up2date. On moze (_przecierz_ → przecież) ORT zainstalowac noweego kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2004 Tak w tym przypadku chodzi mi o up2date. On moze (_przecierz_ → przecież) ORT zainstalowac noweego kernela. Jak najbardziej - i robi to bardzo skutecznie i bezpiecznie. Używam tego sposobu od kilku lat i zadnych problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Maj 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2004 Tak w tym przypadku chodzi mi o up2date. On moze (_przecierz_ → przecież) ORT zainstalowac noweego kernela. Jak najbardziej - i robi to bardzo skutecznie i bezpiecznie. Używam tego sposobu od kilku lat i zadnych problemow. up2date :shock: fuuuuu do "sadzenia" jaj - najlepszym (najbezpieczniejszym i najwygodniejszym) narzędziem jest yum pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 masz racje up2date jest fuuuuuuuuu a o yum-ie zapomnialem ze istnieje, jak wyjdzie FC2 to go wyprobuje do zamontowania nowego jaja [/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 up2date[/b] :shock: fuuuuu do \"sadzenia\" jaj - najlepszym (najbezpieczniejszym i najwygodniejszym) narzędziem jest yum pozdr a zagłębiłeś się kiedyś w up2date ? bo on właśnie używa yum'a/apt'a do instalacji pakietów - sam jest tylko nakłądką na nie ułatwiającą pracę Odkryłem to niedawno i już się nie martwię że nie używam yum'a/apt'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 bo on właśnie używa yum'a/apt'a do instalacji pakietów - sam jest tylko nakłądką na nie ułatwiającą pracę Hmm... Z tego co czytałem na fedora-test-list (niestety nie pamiętam dokładnego linka wątku), to up2date nie jest nakładka na apt/yum, a jedyne co je łączy to to, że potrafi korzystać z repozytoriów apt/yum :? W sumie do aktualizacji systemu to dobre narzędzie - trzeba tylko ustawić odpowiednie repozytoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 bo on właśnie używa yum'a/apt'a do instalacji pakietów - sam jest tylko nakłądką na nie ułatwiającą pracę Hmm... Z tego co czytałem na fedora-test-list (niestety nie pamiętam dokładnego linka wątku), to up2date nie jest nakładka na apt/yum, a jedyne co je łączy to to, że potrafi korzystać z repozytoriów apt/yum :? W sumie do aktualizacji systemu to dobre narzędzie - trzeba tylko ustawić odpowiednie repozytoria dokładnie - potrafi używać repozytoriów wyżej wymienionych - ale nie jest nakładką (chyba, że o czymś nie wiem :mrgreen:) Co do mojego gustu - nie lubię GUI - a poustawiać odpowiednie adresiki to ja w yumie też mogę .... cholera zrobię ankietę zobaczymy co ludziska używają pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 bo on właśnie używa yum'a/apt'a do instalacji pakietów - sam jest tylko nakłądką na nie ułatwiającą pracę Hmm... Z tego co czytałem na fedora-test-list (niestety nie pamiętam dokładnego linka wątku), to up2date nie jest nakładka na apt/yum, a jedyne co je łączy to to, że potrafi korzystać z repozytoriów apt/yum :? W sumie do aktualizacji systemu to dobre narzędzie - trzeba tylko ustawić odpowiednie repozytoria Muszę sprawdzić - wg. mnie bez yum'a nie potrafi korzystać z repozytoriów yum'a Ale może się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2004 up2date nie jest nakładka na apt/yum Mi też się tak wydaje. W manie up2date nie ma słowa o apt ani yum. Z całą pewnością może działać bez tych programów - jest niezależny. Posiada własne repozytoria itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Maj 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2004 up2date nie jest nakładka na apt/yum Mi też się tak wydaje. W manie up2date nie ma słowa o apt ani yum. Z całą pewnością może działać bez tych programów - jest niezależny. Posiada własne repozytoria itd. ej, mylisz pojęcia .... pewnie, że może działać bez nich - mowa była tylko o tym, że up2date może (co nie znaczy wcale - musi) korzystać z ich (yum, apt) "'adresików" ---- a to duża różnica .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2004 up2date nie jest nakładka na apt/yum Mi też się tak wydaje. W manie up2date nie ma słowa o apt ani yum. Z całą pewnością może działać bez tych programów - jest niezależny. Posiada własne repozytoria itd. ej, mylisz pojęcia .... pewnie, że może działać bez nich - mowa była tylko o tym, że up2date może (co nie znaczy wcale - musi) korzystać z ich (yum, apt) \"'adresików\" ---- a to duża różnica .... OK, sorry - już zrozumiałem. Nawet przez przypadek tu znalazłem informację, że up2date ma możliwość korzystania z repozytoriów apt/yum ("ale nie musi" tego robić ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi