Gość ciupu Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 (edytowane) Witam , ściągnałem Corela Draw 9 dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT , podczas instalacji wyskakuje blad ochrony pamieci , nie wiem czy moze mam jakąs walnięta instalkę , czy cos z moja fedora . Skąd wziąć instalację dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT? wiekszosc linków odnalezionych w sieci , jest nieaktywna :/ Pozdrawiam P.S: zalezy mi na corelu , bo juz sie w nim łapie gdzie co jest ... Edytowane Kwiecień 4, 2005 przez _PaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 A jakim poleceniem uruchamisz instalację? Spróbuj dać chmod 777 nazwa_instalatora a potem uruchomić za pomocą któregoś z poleceń (w zależności od rodzaju pliku): ./nazwa_instalatora lub sh nazwa_instalatora. Jeśli nie pomoże to najlepiej byłoby, gdybyś skontaktował się z supportem technicznym Corela. Oczywiście istnieje możliwość zainstalowania Corela na Linuksie, niestety nie miałem podobnych problemów, gdyż używam tylko i wyłącznie darmowego oprogramowania. Spróbuj szczęścia tutaj → http://www.google.pl/linux. Na pewno znajdziesz opis instalacji i konfiguracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 ZTCW to nie ma wersji Corel Draw dla Linuksa. Była wersja Corel PhotoPaint, ale była robiona dla RH7, korzystała ze starych bibliotek Wine i nie słyszałem, żeby komuś udało się to odpalić na czymś nowszym. Temat był wałkowany na różnych forach graficznych. Pełnego Corela 9 nie da się także odpalić przez Wine, ale podobno Corel Essentials działa bez problemu (nie sprawdzałem) Do grafiki wektorowej polecam Inkscape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciupu Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 racja nie draw a photo paint tu jest link do strony. http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_detail.php?id_item=104 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 chm, czyli z corelem nie ma szans.... tz. trza inkscape + scribus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2005 Dlaczego przy instalacji wyrzuca coś takiego ? [root@217-144 bartek]# /home/bartek/install Log file name:/tmp/corel/Setup.log which: no dpkg in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/home/bartek/bin) Naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Kwiecień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2005 coś takiego jest też tutaj, tz dotyczącego tego błędu, ale widzę że próbu dalej trwają http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=4093 a masz SeLinux włączone? jeśli tak to spróbuj bez.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2005 Z włączonym i wyłączonym SELinux jest to samo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi