Skocz do zawartości

Corel, Jak Zainstalować?

Gość ciupu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , ściągnałem Corela Draw 9 dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT , podczas instalacji wyskakuje blad ochrony pamieci , nie wiem czy moze mam jakąs walnięta instalkę , czy cos z moja fedora . Skąd wziąć instalację dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT? wiekszosc linków odnalezionych w sieci , jest nieaktywna :/

Pozdrawiam

P.S: zalezy mi na corelu , bo juz sie w nim łapie gdzie co jest ...

Edytowane przez _PaT

A jakim poleceniem uruchamisz instalację?

Spróbuj dać chmod 777 nazwa_instalatora a potem uruchomić za pomocą któregoś z poleceń (w zależności od rodzaju pliku):

./nazwa_instalatora

lub

sh nazwa_instalatora.

Jeśli nie pomoże to najlepiej byłoby, gdybyś skontaktował się z supportem technicznym Corela. Oczywiście istnieje możliwość zainstalowania Corela na Linuksie, niestety nie miałem podobnych problemów, gdyż używam tylko i wyłącznie darmowego oprogramowania. Spróbuj szczęścia tutaj → http://www.google.pl/linux. Na pewno znajdziesz opis instalacji i konfiguracji :)

ZTCW to nie ma wersji Corel Draw dla Linuksa. Była wersja Corel PhotoPaint, ale była robiona dla RH7, korzystała ze starych bibliotek Wine i nie słyszałem, żeby komuś udało się to odpalić na czymś nowszym. Temat był wałkowany na różnych forach graficznych. Pełnego Corela 9 nie da się także odpalić przez Wine, ale podobno Corel Essentials działa bez problemu (nie sprawdzałem)

Do grafiki wektorowej polecam Inkscape

• 3 weeks later...

Dlaczego przy instalacji wyrzuca coś takiego ?

[root@217-144 bartek]# /home/bartek/install
Log file name:/tmp/corel/Setup.log
which: no dpkg in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/home/bartek/bin)
Naruszenie ochrony pamięci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...