tysek Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 Czy da się tak zrobić aby wyłączać lub restartować kompa z poziomu kde (mieć taki wybór) tak jak jest mp w mdk czy gento??. Bo teraz za kazdym razem musze sie wylogowywac do gdm i dopiero. Znalazłem jedynie opcjie która pozwala za kazydm razem tylko wyłączać lub restartować ale nie ma wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 wpisz rpm -e gdm i zrestartuj kompa i masz tak jak w Mdk . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysek Napisano Kwiecień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Hej dzieki ale nie o to mi chodziło czy można jakoś powróćić do poprzedniego stanu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 yum install gdm. to juz nie wiem o co ci chodzi?? Jak chcesz uzywac gdm to wlacz Gnome tam masz restart, wyloguj itd a jak chcesz to miec w KDE to ta jak ww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 /etc/sysconfig/desktop Wpisz: DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" Uzyskasz domyślnie KDE jako środowisko graficzne oraz kdm jako (_menadżer_ → menedżer) ORT logowania/wylogowania, dzięki czemu będziesz miał przy zamykaniu KDE możliwość wyłączenia komputera. Co więcej będziesz mógł sobie konfigurować go z poziomu Centrum Sterowania KDE, a tam są takie bajery jak logowanie do GUI bez hasła, wyświetlanie/ukrywanie użytkowników na liście itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi