Skocz do zawartości

Konsola Tekstowa ,jadro 2.6.10

misiek_123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!Mam taki maly problem zaktualizowalem w fc 3 jadra z 2.6.9 na 2.6.9 oprocz malych problemow ze sepped touchem wszystko bylo ok do pierwszego wylaczenia systemu....jakies dziwne duze znaczki :shock: wlaczylem jeszcze raz naciskam ctrl+alt+f1 i co??nie mam nic do czego bykem przyzwyczajaony tylko jakies 10 centymetrowe znaczki z ktorych sie doczytalem ze jest apisany numer jadra :blink: kombinowalem szukalem i nie mam pojecia co z tym zrobic pomocy!!

z gory dzieki

pozdrawiam Michal

To co napisałeś nie trzyma się kupy ... zupełnie nie wiadomo co gdzie i jak !?! ani o co ci właściwie chodzi...

Po updatecie kernela nie wstały ci Xy :?: w konsoli miałeś krzaczki :?:

Sprecyzuj.

Próbowałeś odpalić system na starym jajku po aktualizacji :?:

Aktualizowałeś tylko jajko czy coś jescze :?:

moze faktycznie to troszke niedokladnie opisalem.....zrobilem update jajka i wszystko chodzi oprocz konsoliw ktorej wyskakuja jakies dziwne krzaczki zamiast tego co powinno tam byc czyli fedora core 3 itd....podczas wylaczania jest to samo gdy nie ma juz x'ow.na poczatku myslalem ze to przez stery od grafy (pierwszy raz instyalowalem nie ze strony nvidi tylko w rpm) ale poz niemie sterownika na nv jest to samo :(

Moje powyższe dwa pytania są nadal aktualne

Próbowałeś odpalić system na starym jajku po aktualizacji question.gif

Aktualizowałeś tylko jajko czy coś jescze question.gif

Te krzaczki nie wyglądają przyopadkiem jak jakiś alfabet hebrajski albo chiński ??

Jak system ci się uruchamia to inforamcje o tym co jest uruchamiane tez wyglądają jak krzaczki czy tylko jak się przełączysz w z Xów na konsolę ??

[...]czyli fedora core 3 [...]

Nie kojarze momentu w którym w konsoli tak jest napisane ...

Próbowałem odpalic na starym tam wszystko działa,aktualizowałem tylko jajko (inne rzeczy tez ale nie powiazane z tym bezposrednio np.mplayer).W grub.conf miałem dodany wpis vga=788,na tym ustawieniu system tylko sie uruchamia w dobrej rozdzielczosci a pozniej był zonk,teraz przestawiłem na vga=791 co za duzo mi naie daje bo wielkosc czcionek jest tak jak bez tego wpisu ale przynajmniej działa konsola tekstowa i podczas wychodzenia z systemu tez widze wszystko normalnie tylko ze w rozdzielczosci 640 x 480 (chyba).Jka zrobic zeby rozdzielczosc w konsoli była wieksz choćby 800x600 skoro opcja z vga= nie zdaje na tym jajku egzaminu??a moze poprostu wpisuje złe wartosci??

ps

a w konsoli na samej gorze jest napisane

Fedora Core relesed 3 (Haidebarg)

Kernel 2.6.10-1.770.fc3 an i686 <==o to mi chodziło ;)

pozdrawiam michał

w 640x480 wszystko działa tylko na tym jadrze nie moge przestawic rozdzielczosci na wieksza niz 800x600 kombinowałem juz ze wszystkimi wpisami startowymi do gruba typu vga= cos tam ale zaden nie daje rezultatu nawet 791 który miałem w poprzednim (2.6.9) :angry: Macie jakies pomysły jak przestawic na tym jadrze konsole na tryb 1024x726??

Pozdrawiam MIchał