tsiru Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Kiedy próbuje włączyć dual head, niemoge wybrać monitora. Mój antyczek to belinea 104010, i jest rozpoznawany jako unknown monitor (szczegóły na obrazku pod adresem podanym poniżej). Niemoge przez to wybrać typu monitora, aniustawić dual head. Pomożecie ? ----------------------------------------------------- obrazek - www.dhost.info/alessa/scren_z_fedory.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 nie jesteś sam, mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Jak masz LCD to wybierz sobie tak jak ja Generic LCD display i rozdzielczosc jaka chcesz i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Belinea 104010, to stary, malutki monitorek typu bańka. Pozatym, jak widać na załączonym obrazku, przycisk ok jest nieaktywny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 no jest nie aktywny bo przeciez nic nie wybrales, a moze tak rozwin liste generic CRT Display i tam sobie zaznacz jakis monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 No właśnie tu mam problem, przy wybieraniu monitora, czy normalnie, czy w dual head, co bym niezaznaczylł, to ok jest nieaktywne. Takto bym nienudził :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Post przeniesiony przez Moderatora Może źle zacząłem ? Zacznijmy od nowa --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cześć ! Po instalacji sterowników do GeForce FX, postanowiłem ustawić tym monitora, żeby ustawić dualwiev. Po wpisaniu z roota system-config-display, dałem na zakładkę Sprzęt, i pisało unknown monitor Niestety po kliknięciu na liste z monitorami, niebyło mojego modelu, ani niedało się wybrać innego. Nawet po kliknięciu na CTR Generic display, OK było nieaktywne. Próbowałem kombinować z /etx/X11/xorg.conf, ale niewyszło. Mój monitorek, to Belinea 104010 - stara, poczciwa bańka. Może ktoś wie, jak ten problem rozwiązać ? Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 tsiru obydwa tematy rozpoczęte przez Ciebie na ten sam temat zostały połączone Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 dzięki, ale to prawie ten sam problem W pierwszym niemoge ustawić dualwiew, a w drugim mnitora. (tak żartem) A na serio: Może ty mi pomorzesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Kwiecień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2005 Piszę z pamięci, bo dualhead'a ustawiałem u qmpla. W przypadku sterowników NVidii trzeb dodać monitor w odp. sekcji w pliku xorg.conf. Następnie ustawia się rozdzielczość ekranu w postaci rozdzialczość na pierwszym screen'ie, rozdzielczość na drugim. Zerknij w dokumentację do sterowników NVidii. /usr/share/doc/GLX-cośtam Dla porządku - dualhead'a ustawiałem na jakiejś karcie NVidii, z serii GeForce 4(ti?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Ale ja nawet monitora niemoge wybrać ! Tu mam problem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2005 Ja tez mam monitor BELINEA ale nie pamietam jaki model dokladnie a nie chce mi sie szukac instrukcji. Ja mam nowszy 17" ale na (_linuxie_ → Linuksie) ORT tez mam unknown monitor.Motalem tydzien zeby ustawic ale niestety nie udalo sie. Jezeli tobie sie uda lub komus innemu to niech napisze na forum to przyda sie to bo to nie tylko ty masz ten problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi