Skocz do zawartości

Unknown Monitor

tsiru

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy próbuje włączyć dual head, niemoge wybrać monitora.

Mój antyczek to belinea 104010, i jest rozpoznawany jako unknown monitor (szczegóły na obrazku pod adresem podanym poniżej).

Niemoge przez to wybrać typu monitora, aniustawić dual head.

Pomożecie ?

-----------------------------------------------------

obrazek - www.dhost.info/alessa/scren_z_fedory.png

Post przeniesiony przez Moderatora

Może źle zacząłem ? Zacznijmy od nowa :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cześć !

Po instalacji sterowników do GeForce FX, postanowiłem ustawić tym monitora, żeby ustawić dualwiev. Po wpisaniu z roota system-config-display, dałem na zakładkę Sprzęt, i pisało unknown monitor

Niestety po kliknięciu na liste z monitorami, niebyło mojego modelu, ani niedało się wybrać innego.

Nawet po kliknięciu na CTR Generic display, OK było nieaktywne. Próbowałem kombinować z /etx/X11/xorg.conf, ale niewyszło.

Mój monitorek, to Belinea 104010 - stara, poczciwa bańka.

Może ktoś wie, jak ten problem rozwiązać ?

Bartek.

Piszę z pamięci, bo dualhead'a ustawiałem u qmpla.

W przypadku sterowników NVidii trzeb dodać monitor w odp. sekcji w pliku xorg.conf.

Następnie ustawia się rozdzielczość ekranu w postaci rozdzialczość na pierwszym screen'ie, rozdzielczość na drugim. Zerknij w dokumentację do sterowników NVidii. /usr/share/doc/GLX-cośtam

Dla porządku - dualhead'a ustawiałem na jakiejś karcie NVidii, z serii GeForce 4(ti?)

• 2 weeks later...

Ja tez mam monitor BELINEA ale nie pamietam jaki model dokladnie a nie chce mi sie szukac instrukcji. Ja mam nowszy 17" ale na (_linuxie_ → Linuksie) ORT tez mam unknown monitor.Motalem tydzien zeby ustawic ale niestety nie udalo sie.

Jezeli tobie sie uda lub komus innemu to niech napisze na forum to przyda sie to bo to nie tylko ty masz ten problem. :(

Pozdrawiam