pcxelja Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Zainstalowałem PSI oraz załołem konto. W jaski sposób mogę się komunikować z uzytkownikami tlenu. Na tlenie tez mam założone konto. Nigdzie nie mogę znaleźć tego w PSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Zainstalowałem PSI oraz załołem konto. W jaski sposób mogę się komunikować z uzytkownikami tlenu. Na tlenie tez mam założone konto. Nigdzie nie mogę znaleźć tego w PSI. W PSI: Menu(znaczek PSI)-> Service Discovery (Przeglądarka Usług) Teraz szukasz interesujący Cię transport (tlen), kilkasz i uruchamia się kreator ładny Więcej od życia wymagać nie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Zainstalowałem PSI oraz załołem konto. W jaski sposób mogę się komunikować z uzytkownikami tlenu. Na tlenie tez mam założone konto. Nigdzie nie mogę znaleźć tego w PSI. A gdzie 'załołeś' to konto? PSI jest klientem jabberowym i z tlena możesz korzystać przez transport (jeśli serwer na którym masz konto obsługuje transport do tlena). w PSI: Menu->Service Discovery->nazwa_konta, wybierasz transport tlena i w okienku wpisujesz nazwę konta i hasło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Kwiecień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Dziękuję za wskazówki ;-) Udało mi się juz zalogować m.in do gg i miasta plusa. Poczas próby łączenia się z tlenem pokazuje mi się: Unable to retrieve registration form. Reason: Interional Timeout. Konto mam założone na serwerze: jabber.elektron.com.pl A tak przy okazji: czy jest spolszczenie do PSI pod fedore? Nie znalazłem na http://rpm.pbone.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Poczas próby łączenia się z tlenem pokazuje mi się: Unable to retrieve registration form. Reason: Interional Timeout. Możliwe, że transport tlenu chwilowo nie działał. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać i żaden mądry człowiek nic Ci nie doradzi, to szukaj pomocy na stronach swojego serwera jabbera. A tak przy okazji: czy jest spolszczenie do PSI pod fedore? Jest spolszczenie. Wystarczy wgrać paczkę psi-languagepack, jest powszechnie dostępna, np. na freshrpms. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi