legrooch Napisano Kwiecień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2005 Witam! Pobrałem Fedorę 4 test1 dla x86_64 w formie DVD iso. Podczas instalacji otrzymuję informację, że wykryto błąd w pliku tcl-8.4.9-3.i386, dostępny jest tylko przycisk ok i instalacja zostaje przerwana. Czyżby walnięte iso? A może coś pominąć podczas instalacji? Jestem zielony w Linuksie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2005 Fedorę 4 test1 dla x86_64 tcl-8.4.9-3.i386[/color] Napisz/sprawdz jeszcze raz co ściągnąłeś, gdyż dla wersji x86_64 pakiety zamiast i386 mają to w nazwie. Do tego sprawdz sumy md5 obrazu i użyj jeszcze mediacheck do sprawdzenia przy bootowaniu z płytki. [edit] Co za zonk. Właśnie na icm przejglądnąłem sobie katalog z pakietami pod x86_64 i są tam pakiety i386 - tego nie wiedziałem, sorki za moje niepotrzebne wypociny powyżej :/ Co jednak nie zmienia faktu, że obraz płyki możesz sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2005 Właśnie na icm przejglądnąłem sobie katalog z pakietami pod x86_64 i są tam pakiety i386 No właśnie. Przekompilowanie i386 na x86_64 nie zawsze jest łatwe, więc nie wszystkie paczki już przerobiono (szczególnie pominięto te, które nie są krytyczne dla systemu). Poza tym, architektura x86_64 w pełni wspiera i386 (zależy jeszcze od procesora, ale na ogół tak jest). Jeszcze chciałem dodać, że jest to wydanie testowe, sporo czasu jeszcze zostało, więc można się spodziewać, że developerzy przerobią wszystkie paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi