Skocz do zawartości

Problem Z Instalacja Sb Audigy Ls I Hp Scanjet3670

cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie Wszystkich uzytowników systemu Linux!

Jestem poczatkujacym uzytkownikiem systemu Linux.

Do tej pory uzywalem tylko systemu Firmy Microsoft. Pare dni temu w akcie desperacji przez dziecko Bill Gates ( Windows XP Professional) przez które mialem duzy problem z komputerem postanowilem zainstalowac sobie jakis system Linux. Jak nietrudno sie domyslec byla to wlasnie dystrybucja Fedora Cora 2. Szczerze mowiac sadze ze byl to niewatpliwie strzal w 10. [Dzieki Windowsie ze odmówiles posluszenstwa i padles! :) ] Od tego momentu bardzo spodobal mi sie Linux. Komputer stal sie stabilniejszy, nie wykreca zadnych numerow i chodzi jak trzeba. Niestety jako laik nie umiem sobie poradzic z karta muzyczna Creatrive Sound Blaster Audigy LS i skanerem HP Scanjet 3670. Jak juz wczesniej wspomnialem jestem "dzieckiem Windows'a" i po mimo moich wszelkich staran i wielu karkolomnych prób instalacji tych urzadzen nie daje sobie z nimi rady. Niestety nadal jestem zmuszony do kozystania z systemu Windows bo przeciez bez trudo jest sie obejsc dzwieku i i skanera . Na stronie obu producentow tych dwóch urzadzen nic nie znalazlem, zadnych sterownikow ani opisow. Widocznie nie wspieraja uzytkownikow systemu Linux, a szkoda!!! Wielka szkoda!!! W internecie znalazlem co prawda jakies opisy ale sa one dla nie zbyt skrotowo opisane lub sa jakies niescislosci! Sam tez prubowalem cos zdzialac ale co ja biedny moge! Ogolem wszystkie moje proby nie odniosly powodzenia. Bardzo prosze o pomoc!!! Bylbym niezwykle wdzieczny i szczesliwy gdyby mogby mi Ktos w tym pomoc opisujac krok po kroku przebieg instalacji tych urzadzen. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam wszystkich uzytkownikow systemu Linux! LINUX IS THE BEST!!!