Gość ciupu Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Witam , moja fedorka stoi na razie na intel celeron II 400 MHz , 256MB SDRAM , zamierzam teraz wrzucic Athlona 2,0 Xp , czy będzie się to wiązać z przeinstalowaniem fedory ? czy wykryje nowy sprzęt na starcie i poprosi o płytkę ? Nie chciałbym stracić wszystkiego co do tej pory instalowałem . Robił już ktoś coś takiego ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Nie chce cie w blad wprowadzic ale chyba bedzie potrzebny format.Jezeli chodzi o jakis sprzet typu dysk lub cd czy nagrywarka to luz system wykryje i ok.Ale procek to chyba nie da rady.Tak jak windows przy instalacji wykrywa twoj sprzet procka itd i jezeli zmienisz procka to juz nie poleci.Sprobuj np. dysk ze swojego kompa zaniesc do kumpla ktory ma inne czesci niz ty i zamiast jego dysku wloz swoj raczej nie da rady odpalic twojego systemu.Ja probowalem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Jeżeli lecisz na domyślnym kernelu to wszystko będzie ok Nie będziesz musiał reinstalować fedory. Tylko przed wrzuceniem nowego sprzętu nie zapomnił o włączeniu usługi kudzu jeśli masz ją nieaktywną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Ja kiedys zmienialem karte graficzna z ati8500 na nvidie gfx5200 i system sam dokona,l podstawowych zmian . Reszte musialem zrobic sam , choc bez tego dzialal stabilnie ( oprocz tv-out ) Pozdrawiam legus :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 Ale karta graficzna to nie procek. Nawet unidołs wykryje inna karte itd ale jak probowalem dysk do kumpla wziac to calkiem inny sprzet i winda nie dala rady. Ale jezeli ADIOS mowi ze format nie konieczny to chyba tak jest ja z linuxem nie probowalem takich rzeczy wiec nie bylem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 Witam!! Standartowo w jądrze masz włączoną obsługe wielu prockó od starych 486 do p4 i tak samo jest a atlonami i duronami, więc jeśli zmieniasz procek to kernelik powinien załapać:) Więc jak mówił adios powinno pójść :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Święta racja! jeśli nie kompilowałeś jajka bedzie ok. co do zaniesienia dysku do kolegi to zupełnie inna bajka nie jest tu winny procek a płyta główna a win2k czy xp się podniesie tylko czeka Cię maraton płytowy bo wszystkie stery musisz na nowo wrzucić pod odpowiedni sprzęt. win 98 nie jest tak elastyczny i faktycznie nie da rady dlatego właśnie rozmawiamy o (_linuxie_ → Linuksie) ORT więc jeśli zamontujesz procka system ruszy bez problemu sam testowałem ba nawet w niektórych przypadkach jest możliwe przepięcie dysku na inny komputer ale musi mieć płytę na takim samym chipie a Kudzu musi być włączony. Miłej wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 kiedyś korzystałem z mandrake'a (9.2), i on nie umiał poradzić sobie z nową nagrywarką... może fedora sobie poradzi... PS. co to jest Kudzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 PS. co to jest Kudzu? z terminala wpisz man kudzu i sie wyjasni, wylaczac i wlaczac to mozna z menu w uslugach. (ja wylaczylem jak i mase innych chwilowo zbednych uslug) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Z początkiem roku, zmieniłem sprzęt z płyty opartej o chipset BX, PIII450MHz i oczywiście trochę kart rozszerzeń, na zintegrowaną płytę główną micro ATX z I865G i PIV3,2GHz, 1GB RAMu na pokładzie - stary pozostał tylko HDD z zainstalowaną FC3 - no i :shock: - FC podniosła się równiutko i bez najmniejszego problemu, znajdując prawidłowo wszystkie urządzenia i tak dzaiała do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano Czerwiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 W "windzie xp" mozna zmieniac procki i system spokojnie rusza, (testowalem) ale w Fedorze nie wiem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 PS. co to jest Kudzu? z terminala wpisz man kudzu i sie wyjasni, wylaczac i wlaczac to mozna z menu w uslugach. (ja wylaczylem jak i mase innych chwilowo zbednych uslug) heh, dzięki... zapomniałem o zasadzie: zanim zapytasz, sprawdź gdzie indziej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 jezeli masz kudzu wlaczone to zmiana procka, grafiki, dysku twardego, napedow optycznych, powinna pojsc bez problemu, ewentualne problemy upatruje w plycie glownej, ustawienia ACPI moga powodowac problemy, w tym wypadku wylacz to przy ladowaniu jajka, jezeli cos kompilowales samodzielnie i uzyles przy kompilacji flag z optymalizacja na sprzet, pamiec cache procesora, lub chipset plyty bo pewnie to BX, to mozesz miec problemy z tymi progsami, jezeli kopilowales z optymalizacja dla procesora tylko, to na nowszym sprzecie pojdzie (sprawdzalem to kiedys) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi