krzmar Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Witam serdecznie Chciałbym zasięgnąć porady w następującej kwestii. Po zainstalowaniu Fedora 3, poprawnej konfiguracji karty i wybraniu odpowiedniej rozdzielczości system przesuwa mi cały obraz pulpitu o kilkadzesiąt pikseli w prawo. Muszę za każdym razem dokonywać korekty ustawień monitora tj. przesuwam obraz w lewo o ów piksele ponieważ używam jeszcze windowsa i tam wyświetla się prawidłowo. Nie jest to zbyt duży kłopot ale uciążliwy - ciągłe przesuwanie obrazu w zależności od systemu. Czemu tak się dzieje? I dlaczego musiało wypaść akurat na mnie Pomocy...potrzeba mi... pozdrawiam krzmar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol232 Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Miałem to samo.Załatwiłem to na sposób mało linuxowy.Pod Windowsem wejdź w ustawienia karty graficznej(właściwości ekran)Przejdź do ustawień zaawansowanych, następnie znajdziesz nazwę karty graficznej(np nVidia titanium),a tam jest "dostosowanie ekranu".Strzałkami ustaw ekran i tyle. U mnie zadziałało .Mam nadzieję że jasno to napisałem Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Ja mialem tak dopuki nie zainstalowalem sterow do NVIDI jezeli masz Nvidie to zainstaluj stery i po klopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Potwierdzam slowa kolegi Koksika1986. Po zainstalowaniu sterownikow NVIDII sprawa sama sie prostuje Bez zainstalowanych sterow tez umialem sobie poradzic z tym malym felerem - odpowiedni wpis "Modeline" dla danej rozdzielczosci do konfiga X'ow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 dolaczam sie do pozostalych stery Nvidi rozwiaza sprawe zajrzyj tutaj http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/index.xhtml#nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzmar Napisano Kwiecień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Dzięki za podpowiedzi . Pozdrawiam i łącze wyrazy uznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Ja tez tak uważam, stery i jeszcze raz stery Ja tez kiedys tak mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob_1234 Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Podobnie jak poprzednicy - prawidłowe sterowniki (mam kilka windowsów) - i wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi