DEMON Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 problem - na pulpicie mam panel z zegarem, startem itp tak jak kazdy wiecie - mozna zmieniac kolor tego paska , wielkosc tego paska i tak dalej - no i mozna sobie go zrobic zeby byl przezroczysty i do dzis tak mialem - dzis odpalam i kolor panelu mozna zmienic ale przezroczystosc nie dziala - ustawiam a ona niedziala - odpalilem konto roota i tam wszystko swietnie dziala - i teraz pytanie - gdzie sa pliki konfiguracyjne poszczegolnych userow odnosnie gnome - bo jezeli u roota dziala u innych userow dziala a umnie nie wiec sam gnome chyba jest ok tylko gdziesz sie namieszalo umnie - tak sobie pomyslalem ze moze byc cos zkopiowac z innych userow i zastapic umnie odnosnie gnome i zacznie moze dzialac - tylko nie wiem jaki pliczek moglby mi w tym pomoc - w katalogu domowym sa tam jakies pliczki typu .gnome .gnome2 ale powatpiewam czy one co kolwiek moga zdziałac - moze ktos cos wie - dzieki za inforamcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 .config/ .gconf/ .gconfd/ .gnome/ .gnome2/ .gnome2_private/ .metacity/ .nautilus/ To chyba wszystkie ukryte foldery w jakich gnome trzyma konfigi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Kwiecień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 dzieki za fatyge sprawdze moze pomoze przewale wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Sopsób "na około" : 1.Tworzysz nowego usera wraz z katalogiem domowym. 2. Kopiujesz wszystko z jego katalogu do swojego, nadpisujac co trzeba. 3. Zmieniasz własciciela skopiowanych plików. Bedzie działać, choć to może mało "profesjonalny" sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi