Skocz do zawartości

Amarok W Gnome

drawdew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatanio pilnie poszukuje jakiegoś dobrego odtwarzacza MP3, który byłby w stanie zapanować nad moim zbiorkiem muzyki. Ogólnie chodzi o to, aby to był bardziej program katalogujący MP3 z funkcją odtwarzania. Znalazłem "idelane" narzędzie, Amarok. Wszystko super, i do tego jeszcze ładnie wygląda, szkoda że nie ma takich funkcji jak w Windowsowym odtwarzaczu tzn, szukanie informacji o albumie i nadpisywanie Tag-ów. No, ale i tak jest niezły.

MAM TYLKO JEDEN PROBLEM

Nie używam KDE, które mi po prostu nie odpowiada, z wielu przyczyn. Znalazłem w Chipie opis że Amarok w Gnome powinien działać, do pracy wciągnięty został apt-get z repozytorium KDE i postanowiłem zainstalować. Spoko się ściągnęło, zainstalowało (brakujące paczki sam sobie doinstalował), uruchomiło, przeszukało dysk w poszukiwaniu MP3 i po chwili wyłączyło !!!. Uruchamiam po raz 2,3,4,5,6,7... to samo po kilku sek. Amarok się wyłącza ;(

Ma ktoś pomysł co zrobić (ostatecznie mogę zainst. KDE ale to chyba jakaś paranoja)

Pozdrawiam i tnx za odpowiedzi.

Ja miałem podobny problem, we wszystkich programach muzycznych pod gnome, do których listy dodałem mp3 tak mi się działo. Pewnie to nie ma związku, ale naprawiłem to tak, że usunąłem paczkę gstreamer-plugins-mp3 a wgrałem gstreamer-plugins-extra-audio.

mi Amarok dobrze dziala pod Gnome tzn. nie mam takich restartow ale jest maly problem ktory mnie denetwuje a mianowicie dziwne przerwy w odtwarzaniu miedzy utworami zwlaszcza przy recznej zmianie utworku. szukalem i szperalem w opcjach ale nic nie znalazlem ?!

wyglada to tak jakby komp byl przymulony a inne playery bez problemu Bmp player i Xmms.

nie chodzi mi o te przejscie plynne utworu ktore jest w opcjach

moze ktos mial ten problem ??

mam SB Live 5.1 Digital

Dwa dni temu instalowałem też z paczek od Kde i też się wykładał. Jak zaktualizowałem wszystkie biblioteki Kde paczkami od nich (łącznie z Qt) do 3.4, zainstalowałem Xine i Amaroka to zaczeło latać aż miło :D . Świetny ten Amarok, a jakość odtwarzania Mp3 też się mocno poprawiła.

Oczywiście wszystko pod Gnome, karta SB Audigy itd..

Pozdrawiam iżyczę powodzenia, warto się chwilę pomęczyć.

Stef

Qrcze !!!!!!!!

Dzięki za odpowiedzi, uaktualniłem to co było do aktualizacji i problem przestał istnieć (przynajmniej na razie). SUPER.

A TERAZ NIE SUPER

Wszystko było pieknie do kiedy się nie wylogowałem, a tu zamiast łądnego graficznego ekranu logowania, jakieś obskurne okienko o szarawym tle z zegarkiem z boku i z dwoma polami do wpisania nazwy uzytkownika i hasła. QRCZAKI JAK TO WYPIER..... bo ja już się poddaje. O co tu chodzi, dlaczego to się zrobiło bez mojej wiedzy !!!!. Wiem że jestem poczatkujący, ale to był cios w same jaja !!!

:shock:

:lammer:

POMOCY

A TERAZ NIE SUPER

Spoko, jak aktualizujesz kernela też się dopisuje jako domyślny do gruba choć nie każdy może sobie tego życzyć. Wyklikaj sobie coś w stylu menadżera logowania czy coś, powinno być w okolicach centrum sterownia w Kde ;). Nie bez twojej wiedzy, tylko instalujesz paczki na ślepo nie patrząc co one zmieniają.

a mam za to inny problem z Amarokiem. Mam w Firefoksie instalniętą wtyczke Foxy Tunes do sterowania Amarokiem poprzez przeglądarke, i jak zaczynam przełączać na nową piosenke to mi wychodzi z KDE :/

No proszę to nawet nie wiedzialem że jakiś taki bajer zrobili, zaraz zainstaluję ale pod Gnoma..

[Edit]U mnie działa bez problemu, ale mam Gnoma.[/Edit]

Stef

Edytowane przez Stef