Skocz do zawartości

Vmware

Hadron

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem na FC3 VMware 5.0.0 , a nanim widowsa xp . W vmware jest mozliwosc podpiecia urzadzen CD FDD HDD USB ... i nie moge podpiac USB wyskakuje mi odpowiedz ze USB jest blokowane ...

The specified device appears to be claimed by another driver (usblp) on the host operating system which means that the device may be in use. VMware Workstation cannot safely take control of the device until the host driver is unloaded.

Pomocyyy :(

Jesli w ten sposob
/sbin/modprobe -r usblp

to nie dziala ... jesli inny to czekam na podpowiedzi  :unsure:

"to nie dziala" to troche za krotkie streszczenie spisu bledow wyrzuconych na konsole! do usuwania modulow zawsze uzywalem polecenia rmmod. problemy z usunieciem modulu moga wynikac z tego ze "inny, pozniej wczytany modul korzysta z wczesniej wczytanego", ze sie tak wyrażę :) Sprobuj moze usunac wszelkie moduly zwiazane z USB (nie musza miec w nazwie usb, ale np ohci,uhci- poszukaj!) w kolejnosci odwrotnej do kolejnosci ladowania przy starcie. moze to pomoze!

pozdrawiam

• 2 weeks later...

Poradzilem sobie tak :D rmmod usblp , ale pojawil sie kolejny problem

The specified device appears to be claimed by another driver (usbhid) on the host operating system which means that the device may be in use. VMware Workstation cannot safely take control of the device until the host driver is unloaded.

Czytalem kilka wypowiedzi na innych forach np http://www.linuxquestions.org/questions/sh...threadid=244801

i nie wiem jak do tego podejsc , chyba trzeba by skompilowac kernel bez usbhid tylko nie wiem jak to zrobic a po 2 czy bedzie mi wszystkie inne urzadzenia pod usb dzialaly bez zarzutu ... ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...