pcxelja Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Posiadam system fedora Core 3, oraz nowy naped LITE-ON 1670SHOW dvdrw Jeśli chodzi o montowanie nepędu, kiedy mam włożoną płytę dvd (np z danymi) to nie ma problemu. Ale jeśli np włoże płyte CD (z danym)i to jest problem z wczytaniem zawartości CD. Podczas próby odczytu CD słychać cicho jak "miesza" napęd. Dodam że CD jak i DVD nie posiadaja rys itp uszkodzeń. Czy mogę wnioskować że nepęd jest wadliwy. Tez jest problem z nagraniem płyty CD, z nagraniem DVD nie ma problemu jeśli nawet nagrywam ten sam materiał co na CD. System moj posiada wszystkie bierzące aktualizację. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Chyba raczej masz model 1673s. Posiadam ten sam napęd i zalecam zaktualizowanie firmware napędu do najnowszej wersji. Do aktualizacji będzie ci potrzebny windows (najlepiej xp ). W fabrycznym firmware było dużo błędów ale aktualizacja rozwiązuje wszystkie problemy. Jeżeli to nie pomoże to reklamuj sprzęt . Może wymaga drobnej regulacji lasera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Kwiecień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Zastanawiam się nad aktualizacją. Po aktualizacji softwaru, podczas reklamacji sprzętu, firma może mi cos zarzucić i np odrzucic reklamację? Napęd ma ponad miesiąc. Czy nie lepiej oddac sprzęt i niech oni się martwią? Wiem że wtedy bede dłuzej czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 IMO jest to równoznaczna sytuacja, jak z podkręcaniem - jak coś spiepszysz, to gwarancja raczej Ci tego nie obejmie. Wkońcu jest to ingerencja w sam sprzet/jego oprogramowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 No tutaj to bym polemizował. Upgrade firmware na wersję jak najbardziej aktualną ze strony producenta sprzętu, oficjalnym flasherem , zgodnie z instrukcją nie powoduje utraty gwarancji i nie jest to równoznaczne z podkręcaniem czegokolwiek. Lite-On po to wydaje swoje firmware w prościutkiej formie żeby każdy mógł sobie w domu zrobić update samemu i nie zawracać d*py serwisowi. Informacja potwierdzona bo pochodzi ze sklepu komputerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi