Skocz do zawartości

Kilka Problemów Najrózniejszej Masci -- Help

macmus

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!

Otóż urzytkowanikiem FC3 jestem od jakiegos czasu .. jedank od poczatku użytkowania tego systemu spotykam sie z różnymi programemi na ktore nie udało mi sie znaleść do tej pory opdpowiedzi. Uzywam tylko bibliotek GNOMA nie mam nic z KDE: :lammer:

1) Nie posiadam polskiej czcionki, gdy zamontowałem partycie partycie fat32 jak zarówno gdy wyswietla mi sie etykieta CD-R na panelu gnome moj wpis w fstab:

/dev/hda2 /mnt/d vfat rw,umask=500,gid=500 0 0

dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=sys

2)Do wgrywania paczek używam apt z nakladka synaptec. Przy jej pomocy zainstalowalem kilka aplikacji. W paru aplikacjach pojawia mi sie jednak problem - naruszenie ochrony pamieci - niezaleznie od tego ile razy reinstalowalem ja. ( Video Lan , Xmule ).Przy wczeniejszej intalacji systemu nie mialem takich progrlemow. Proboowalem udate z yum, ale jest to samo. CZy update z yuma jest pewieszy ?

PS.Robilem prelinka i to samo :huh:

3)Doswiadczczam dziwnego problemu z kadu.Otóż gdy zrestartuje system zamiast na systray ikonka 'slonka' pojawia mi sie w lewym gornym rogu :blink: .. restart plikacji pomoba

4)Ximme po zainstlowaniu z apt posiada 'za duza' cziocnke ktora wychodzi poza miesca w opcjach . :| smiesznie to wyglada, ale daloby sie z tym zyć gdyby nie poblem przy laodwaniu napisow skrów

shitf-alt-s i zaznacznie naspiwow do wyswietlenia podowuje zwieche panelu ... nie pojawiaja sie czcionki a filmleci w tle ( sam ximme jednak nie reaguje ) :(

Jezeli ktos zna odpowiedz na 1 z tych problemow bede wysoce wdzieczny za pomoc :)

Ad 1. Dopisz tam utf8 (przynajmniej przy hda2)

Ad 2. Spróbuj z prelinkiem, było na forum.

Ad 3. Ja tak czasem miałem, ale w IceWM. Jednak nie mam kadu w autostarcie, więc się już to nie pojawia.

[edit]

Poczytaj jeszcze http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...4&hl=montowanie (to do ad 1.)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...