macmus Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Siema! Otóż urzytkowanikiem FC3 jestem od jakiegos czasu .. jedank od poczatku użytkowania tego systemu spotykam sie z różnymi programemi na ktore nie udało mi sie znaleść do tej pory opdpowiedzi. Uzywam tylko bibliotek GNOMA nie mam nic z KDE: :lammer: 1) Nie posiadam polskiej czcionki, gdy zamontowałem partycie partycie fat32 jak zarówno gdy wyswietla mi sie etykieta CD-R na panelu gnome moj wpis w fstab: /dev/hda2 /mnt/d vfat rw,umask=500,gid=500 0 0 dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,fscontext=sys 2)Do wgrywania paczek używam apt z nakladka synaptec. Przy jej pomocy zainstalowalem kilka aplikacji. W paru aplikacjach pojawia mi sie jednak problem - naruszenie ochrony pamieci - niezaleznie od tego ile razy reinstalowalem ja. ( Video Lan , Xmule ).Przy wczeniejszej intalacji systemu nie mialem takich progrlemow. Proboowalem udate z yum, ale jest to samo. CZy update z yuma jest pewieszy ? PS.Robilem prelinka i to samo 3)Doswiadczczam dziwnego problemu z kadu.Otóż gdy zrestartuje system zamiast na systray ikonka 'slonka' pojawia mi sie w lewym gornym rogu .. restart plikacji pomoba 4)Ximme po zainstlowaniu z apt posiada 'za duza' cziocnke ktora wychodzi poza miesca w opcjach . :| smiesznie to wyglada, ale daloby sie z tym zyć gdyby nie poblem przy laodwaniu napisow skrów shitf-alt-s i zaznacznie naspiwow do wyswietlenia podowuje zwieche panelu ... nie pojawiaja sie czcionki a filmleci w tle ( sam ximme jednak nie reaguje ) Jezeli ktos zna odpowiedz na 1 z tych problemow bede wysoce wdzieczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Ad 1. Dopisz tam utf8 (przynajmniej przy hda2) Ad 2. Spróbuj z prelinkiem, było na forum. Ad 3. Ja tak czasem miałem, ale w IceWM. Jednak nie mam kadu w autostarcie, więc się już to nie pojawia. [edit] Poczytaj jeszcze http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...4&hl=montowanie (to do ad 1.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Kwiecień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 poszlo !! update przez yuma calego systemu i zapuszczenie tej kkomeny pomoglo -- thx ale pojawialy sie 2 problemy o czym napisalem w sasiedmim topicu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi