Skocz do zawartości

[fc3] Brak Odświeżania Ekranu.

whisller

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zainstlowałem sobie wczoraj FC3. No ale może zaczne od początku.

Podczas instalacji nie wyświetlało mi nowych okienek, po prostu nie odświeżało strony wieć nowe okienka nie były widoczne.

Po zakończonej instalacji, wlaczylem FC3.

Podczas wczytywania systemu(Szukanie urzadzen, Uruchamianie sieci...) w tle widze setki kolorowych kropek :/

No ale wszystki idzie dalej. POtem sobie ladnie wybieram KDE i sie loguje(podczas logowania takze nie widac okienka z postepem wczytywania KDE),ale KDE sie wgrywa i widze normalnie pulpit FC3 no i tutaj znowu nie ma odswiezania ekranu :/ Nowe okna sa przezroczyste i nie da sie pracowac.

Nie wspominajac o tym ze obraz starego okna pozostaje na pulpicie.

Na tym komputerze mam takze WinXP oraz mialem Mandrake 9.2 no i wszysto było wporządku.

No jeszcze jedna sprawa to to ze nie moge zwiekszyc rozdzielczosci do 1024x768 maks jest 800x600 Choc moj monitor jest przystosowany do 800x600 to jednak na WinXp pracuje w rozdzielczosci 1024x768

Kilka faktów

Fedora Core 3

Jeśli chodzi o karte graficzna to jest zintegrowana z płyta główna(Intel 82815 Graphic Controler) Ale nie wydaje mi sie ze to cos z karta graficzna czy tez z sterownikami bo na WinXp chodzi dobrze a na Mandrake takze dobrze chodzilo

----------------

Pozdrawiam. Z gory dziekuje za pomoc :)