tysek Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Czy kots wie jak zrobić by przy wylogowywaniu z kde (gdy wyskakuje slynny smok zzapytaniem) (_oprucz_ → oprócz) ORT funkcji wyloguj była dostepna funkcja wyłącz komputer i restartuj tak jak to jest w mdk czy suse ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Raz się bawiłem kde i była możliwość dodania sobie takich dwóch przycisków na pasku zadań. Pewnie prawym->właściwości albo dodaj panel (coś w tym stylu). Powinieneś sobie raczej poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysek Napisano Kwiecień 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 tak ale to nie to. dzieki tym dwum przyciskom wywoluje sie okno o torym pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Witam!! W /etc/ysconfig/desktop wpisujesz : DISPLAYMANAGER="kde" Ewentualnie zamiast kde wpisz kdm :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysek Napisano Kwiecień 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 dzienki za wszystkie porady. Ale to jeszcze nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Witam!! W /etc/ysconfig/desktop wpisujesz : DISPLAYMANAGER="KDE" Tu masz rację Ewentualnie zamiast kde wpisz kdm :] A tu niebardzo, przynajmniej u mnie spowodowało fallback (nie wiem jak to się dosłownie jednym wyrazem tłumaczy, jeśli chodzi o programowanie). Plik, o którym wcześniej wspomniałeś jest otwierany skryptowo poprzez /etc/X11/prefdm, który (przynajmniej u mnie) nie rozpozna wpisu "kdm", a jedynie "kde". Wszystko zostało stworzone dla wygody, albo masz gnome i gdm, albo kde z kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Nie wiem jak tam u mnie z tymi wpisami, obecnie jest gdm :] A napisałem tak, ponieważ nie byłem pewnien czy kde, czy kdm :] Ale cuś mi się wydaje że u mnie kdm działało, jeszcze sprawdzę :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysek Napisano Kwiecień 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Hej Dzieki za wasze sposoby bo dowiedziałem sie kilku nowych rzeczy, ktore (_napewno_ → na pewno) ORT mi sie kiesys przydadza. niestety waszym sposobem steruje oknem ale innym niz to o ktorym mysle Teraz aby wylonczyc kompa musze sie wylogowac i dobiero z kdm (gdm) wyłączam go. I dzieki waszym postom steruje tamtym okienkiem. Natomiast chodzi mi o to że w innych systemach jest tak ze decyzje co zrobic z kompem mozna podjac bez wylogowywania sie z poziomu kde i pulpitu Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Dziwne to, co piszesz. Ja mam w menu i na pasku czerwoną ikonkę log out, a po jej kliknięciu pojawia mi się smok z opcjami: wyloguj się, wyłącz system, uruchom system ponownie, anuluj To jest Fedora Core 3 z KDE 3.4 Możesz też chyba sobie dodać skróty do /usr/bin/halt (reboot, poweroff) w menu (kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonie menu i wybierz edytor menu, potem dodaj nową pozycję i zapisz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysek Napisano Kwiecień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 Hej Dzieki juz wszystkoo sie zgadza (poprostu ze mnie pier**la) wpis kde robiłem małymi literkami a dział gdy napisze sie 'KDE' Pozdrawiam i dziekuje. p.s ale jeszcze cos jest nie tak bo strasznie system zwolnil ale i tak dzieki diala jesst suuper ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi