waldis Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Pisałem w innym miejscu, ale nie było odpowiedzi, więc pozwolę sobie na nowy temat. Na tej stronie: http://www.maxior.pl/ chciałem sobie obejrzeć parę filmików. Oczywiście komunikat: brak wtyczek, klikam instalacja ręczna i jestem łączony z firmą Billa G, który oferuje Win.Media Pleyera. Nie ma innej możliwości? Aha dzisiaj yum-em zrobiłem update firefoksa i nic się nie zmieniło. Próbowałem tak:yum install mplayerplug-in Setting up Install Process Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 updates-re: ################################################## 855/855 No Match for argument mplayerplug-in Nothing to do ale nie wiem czy o taką wtyczkę chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Raczej tego pluginu nie wgrasz , chyba, że uda się stąd http://www.microsoft.com/Windows/Downloads...nts/MediaPlayer To się chyba nie nadaje na http://www.osiolki.net, więc pozostaje mail z apelem do autora strony... Można też namówić Microsoft do napisania hakerskiej wtyczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Polecam stronkę plugins Dla Fedora Core 3 download ale są też inne btw Plugger 5.1.3 dla Opery nie ma z tymi filmami problemów. OPERA - THE BEST INTERNET BROWSER IN THE WORLD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 Setting up Repo: base [ciach] Setting up Repo: updates-released A może dodać inne repozytoria? [root@X ~]# yum list mplayerplug-in Setting up repositories development 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 livna-stable 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-testing 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras-testing 100% |=========================| 951 B 00:00 livna-unstable 100% |=========================| 951 B 00:00 livna-testing 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files Reducing Fedora Core 3 - Development Tree to included packages only Finished Available Packages mplayerplug-in.i386 2.80-0.lvn.1.3 livna-unstable [root@X ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 W trybie tekstowym,który mnie przerasta, to: yum list mplayerplug-in Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 updates-re: ################################################## 855/855 potem przy yum install jak w pierwszym poście. Ściągnąłem paczkę mplayerplug-in-2.80 .....rpm, to mi pokazuje :nielokalizowalny plik:mplayer. I tak, czy jest to inny mplayer niż ten do oglądania filmów? Bo ten mam. Jak wchodzę w etc/yum/conf. to pokazuje: nie ma takiego pliku, to jak mam dodać repozytoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Kwiecień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 OPERA - THE BEST INTERNET BROWSER IN THE WORLD Nie zgodze się nigdy - może to kwestai gustu, ale denerwuje mnie to, że ona ma reklamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 Dodam do mojego poprzedniego posta, że wchodziłem w etc/yum.conf żeby wstawić plik opisany w faq Gajownika, ale jak to powinienem zrobić, bo wyskoczył mi totalny bałagan. I przy wchodzeniu tam wyświetliło się etc/yum.conf nie jest katalogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Kwiecień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 Nie zgodze się nigdy - może to kwestai gustu, ale denerwuje mnie to, że ona ma reklamy. Moja nie ma A co kłopotów Waldisa. Yum.conf to rzeczywiście nie jest katalog. Wpisz sobie w konsoli vi /etc/yum.conf i zobaczysz, co tam jest. Potem po prostu zastąp ten stary plik yum.conf nowym plikiem ściągniętym z fedorafaq Gajownika. Na przykład poleceniem cp (kopiuj) albo mv (przenieś). Jeśli np.masz zapisany yum.conf na pulpicie (desktop) to zrób tak: [root@localhost Desktop]# mv yum.conf /etc/ i potwierdź zamazanie starego pliku (wpisz y i naciśnij enter) Plugin nie widzi ci mplayera? A masz odtwarzacz z rpm-a czy ze źródeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Uff! tryb tekstowy mnie przerasta (przynajmniej na razie). Zmodyfikowałem yum. conf tak: wszedłem w przeglądarkę plików (w konsoli ciągle komunikat; nie ma takiego pliku i katalogu) otworzyłem plik yum. conf wykasowałem jego zawartość, skopiowałem do niego plik Gajownika i kliknąłem zapisz. Potem w konsoli :yum install mplayerplug-in, coś pomieliło i na koniec "Complete" Zaraz sprawdzę czy działa. Myślę, że teraz będzie tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi