SebOOl Napisano Kwiecień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 Witam Od pewnego czasu zastanawiam się nad róznicą pomiędzy notebookiem, subnotebookiem i portable PC... Często widzę w gazetach rózne testy i powyższe terminy. Dla mnie wszystkie są laptopami ale jednak jest jakieś zróżnicowanie... Czy ktoś mądry może mi to wyjaśnić ... może pojawiają się jeszcze jakieś bardziej "wytrawne" określenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Od pewnego czasu zastanawiam się nad róznicą pomiędzy notebookiem, subnotebookiem i portable PC... [ciach] okreslenia klas sa czasem mocno nieprecyzyjne.. roznice pomiedzy nimi to ja widze tak: -portable PC: waga 3-4.5 (!!), matryca 15-17', CPU desktop (hehe, np 3.06 P4), DVD [wez takie cos na kolana ] -subnotebook: waga 1.5-2, matryca okolo 10-12' (lub mniejsze), CPU mobilny (najlepiej UltraLowVoltage), naped DVD niekoniecznie -notebook: waga 2.5-3kg, matryca 15', CPU mobilny albo nie, DVD Przyklady oczywiscie przerysowane, mocno tendencyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi