Tox Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 mam problem z instalacja modułu (a raczej jego dzialaniem) obsługujacego ntfs... Mam system: (to wiem o moim systemie) 2.6.11-1.14_FC3smp Fedora Core release 3 (Heidelberg) i686 Wybieram odpowiedni moduł dodatkowy do kernela nazywa sie tak: kernel-module-ntfs-2.6.11-1.14_FC3-2.1.22-0.rr.6.3.i686.rpm i go instaluje tak z uprawnieniami (_root'a_ → roota) ORT: rpm -ihv kernel-module-ntfs-2.6.11-1.14_FC3-2.1.22-0.rr.6.3.i686.rpm Widze to: Przygotowywanie... ########################################### [100%] 1:kernel-module-ntfs-2.6.########################################### [100%] Nie ma OK:) ale na moją windowsowską łepetyne wszystko gra;-) I teraz sprawdzam czy mam obsluge NTFS: wpisuje polecenie: /sbin/modprobe ntfs a tu ślicznie wypisuje: FATAL: Module ntfs not found. heeee i nic dalej .... sprawdzam jake partycje obsluguje poprzez: cat /proc/filesystems A dostaje (przed instalacji modułu, po instalacji) wszystko tylko nie ntfs do diaska lol: nodev sysfs nodev rootfs nodev bdev nodev proc nodev sockfs nodev binfmt_misc nodev usbfs nodev pipefs nodev futexfs nodev tmpfs nodev eventpollfs nodev devpts ext2 nodev ramfs nodev hugetlbfs iso9660 nodev mqueue nodev selinuxfs ext3 nodev rpc_pipefs nodev autofs PROSZE BARDZO O HELPA BO ZARAZ ROZWALE TEGO KOMPA.... DZIEKUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora3.html pociągnij dla maszyn wieloprocesorowych "smp"! http://prdownloads.sourceforge.net/linux-n...rr.6.3.i686.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi