Decoderro Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Mam problem. Zainstalowałem sterownik pod modem Sagem Fast 800 USB. Skofnigurowałem modem dobrze, wszystko przeprwadzone pomyślnie, ale jest problem z połączeniem internetowym. Kiedy wpisze poledenie startadsl to wyskakuje komunikat Nie można nawiązać połączenia. Co Ja mam robić w takim razie ? Chciałem jeszcze dodać, że palą się 2 diody na modemie, tak jak powinno być. Pozdrawiam Decoderro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Pewnie masz żle wpisane hasło albo nazwe usera w /etc/ppp/chap-secrets. Poszukaj sobie na forum jak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decoderro Napisano Kwiecień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Pewnie masz żle wpisane hasło albo nazwe usera w /etc/ppp/chap-secrets. Poszukaj sobie na forum jak powinno być. Otóż hasło mam prawidłowo wpisane a mimo wszystko brak jest połączenia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Ja to instaluję co zmiana jajka, a ostatnio nawer zmiana FC. Nie mam żadnych problemów! Mówię jak: 1. Podeptać płyte z telekomuny, wyrzucić do kosza,itp..! 2. ściągnąć najnowszy eagle-usb, http://www.eagle-usb.org/article.php3?id_article=46 ja mam 2.0, ale jest 2.1 nie próbowałem zaraz to zrobię bo teraz zauważyłem. 3. trzeba zmienić końcówkę archiwum na bz2 4. ./autogen.sh 5. ./configure 6. 'make', jeżeli ponowne to najpierw 'make clean' 7. 'make install' 8 eagleconfig, ustawić swoje parametry 9. Wejjść do konfiguratora urządzeń sieciowych i ustawić ip dla eth1 lub eth0 jak nie masz kart sioeciowych 10. startadsl aby sdeinstalować stare lub przy zmianie jajka proponuję wykonać: 1. stopadsl 2. make uninstall 3. make clean 4. pp.5 instalacji proponuję przeczytać funkcjie eaglectrl wywołanie eaglectrl -w powoduje resynchro modemu. Może to coś pomoże, życzę powodzenia WK! Bajer: proponuję dodać monitor sieci do panelu ustawiony na ppp0, żeby nikt nie muwił że jest gorzej niż w windzie! W usługach można ustawić start modemu razem z systemem, standardowo jest ustawiony, usługa eagle-usb PS. przed chwilą zainstalowałem wersję 2.1.1, działa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Witam. Być może pomogłoby umieszczenie w pliku /etc/resolv.conf następującej treści: nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.63.164 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Być może pomogłoby umieszczenie w pliku /etc/resolv.conf następującej treści: Nie wim jak było kiedyś, ale teraz eagle-usb automatycnie dowiązuje resolve.conf z /var/run/ppp/resolv.conf wraz z ustawieniami dns na TPSA Problem rozwiązany nowe stery eagle-usb-2.1.1 login należało wpisać razem z neostrada.pl ([email protected]) no i nie mylić się przy haśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Kwiecień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2005 Przełącz w biosie USB w tryb 1.0 a zadziała. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowokator83 Napisano Maj 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2005 Witajcie! No a ja mam problem z F3. - Mam eagle-usb 2.0.0.tar.bz2 rozpakowuję do /tmp - Potem ./config - make && make install - wszystko pięknie leci... - teraz wyskakuje że jest w porządku i że mam teraz uruchomić eagleconfig - no i wlasnie: wpisuje eagleconfig - wyskakuje command not found Wszystko na root oczywiście Gdzie jest błąd, pomóżcie pliz... Bo juz 2gi dzien walcze! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 - Potem ./config powinno być ./configure - make && make install - wszystko pięknie leci... - teraz wyskakuje że jest w porządku i że mam teraz uruchomić eagleconfig - no i wlasnie: wpisuje eagleconfig - wyskakuje command not found Wszystko na root oczywiście make poszło bez ./configure? Jesteś pewny, że poprawnie się skompilowało i zainstalowało? Jeśli tak to może coś wcześniej namieszałeś ze zmienną $PATH. Spróbuj wpisać /usr/sbin/eagleconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowokator83 Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Juz działa, dzięki! Ale mam jeszcze jeden problem. Strasznie małą mam prędkość transmisji danych, wiecie gdzie to normalnie ustawić? Mam neostrade 128 i zamiast tych 15 kbps mam jakies 1, moze 2 kbps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labtec Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 To ja się dodam do tematu. Za kilka dni będę w stanie wreszcie zamówić sobie Neostradę (dostosowanie łącz w moim mieście). Mam w domu 3 komputery, z których 1 pełni rolę bramki/routera. Właśnie do niego chciałbym podpiąć Neo. Jest to Pentium II 233MHz MMX, 196 MB SDRAM na jądrze 2.6.11 (FC3). Teraz pytanie: który modem epiej wybrać, by nie mieć prolemów z instalacją & konfiguracją neostrady (Sagem czy SpeedTouch)? Ponadto czy wspomniany sprzęto poradzi sobie z odsługą łącza (USB)? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi