Fatal@Error Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 Badnijcie no chlopaki czy ten program jakos idzie instalnąć bo mam troche klopotów z nim. http://mute-net.sourceforge.net/ Przeczytałem przez przypadek TU o tym i nie umie tego pietronstwa zainstalować hm... wywala mi bledy a mam wszytko co powinno byc wywala mi takie cos: [root@FatalError MUTE_fileSharing-0.4.1_UnixSource]# sh runToBuild select platform: 1 -- GNU/Linux X86 2 -- GNU/Linux PPC 3 -- FreeBSD X86 4 -- MacOSX 5 -- Solaris 6 -- Win32 using MinGW q -- quit > 1 Enter full path to wxWindows wx-config script. Example: /usr/bin/wx-config To us the default setting, or if you do not plan to build the wxWindows-based GUI, leave this blank. > /usr/bin/wx-config select build: 1 -- wxWindows graphical UI 2 -- Console-only text UI q -- quit > 2 Makefile:779: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu rm -f Makefile.minorGems_dependencies g++ -Wall -g -DLINUX -c -I../.. -MM ../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux.cpp .. /../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../minorGems/network/linux/SocketServerLinux. cpp ../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../minorGems/network/unix/SocketU DPUnix.cpp ../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../minorGems/network/SocketMa nager.cpp ../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../minorGems/io/file/unix/Directory Unix.cpp ../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp . ./../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLinux.cpp ../../minorGems/util/log/AppLog.cpp .. /../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../minorGems/uti l/log/Log.cpp ../../minorGems/util/printUtils.cpp ../../minorGems/network/web/WebClient.cpp ../../minorGems/network/web/URLUtils.cpp ../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../min orGems/util/StringBufferOutputStream.cpp ../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../mino rGems/formats/html/HTMLUtils.cpp ../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../minorGems/ut il/TranslationManager.cpp ../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../minorGems/crypto/hashes /sha1.cpp ../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../minorGems/util/devel opment/memory/debugMemory.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../minorGe ms/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/DuplicateMessageDet ector.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../minorGems/network/p2pPart s/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/MultiSourceDownloader.cpp ../ ../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../minorGems/network/web/server/WebServer.cpp ../. ./minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../../minorGems/network/web/server/ ThreadHandlingThread.cpp ../../minorGems/network/web/server/ConnectionPermissionHandler.cpp ../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../minorGems/system/FinishedSignalThreadManager.cpp ../../minorGems/graphics/openGL/Scree nGL.cpp ../../minorGems/graphics/openGL/SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependenci es.temp In file included from ../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45: ../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani katalo gu make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1 Makefile:652: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu Makefile:816: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu rm -f Makefile.minorGems_dependencies g++ -Wall -g -DLINUX -c -I../../.. -MM ../../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux. cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/Socket ServerLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../../minorGems/ne twork/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../mi norGems/network/SocketManager.cpp ../../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../mi norGems/io/file/unix/DirectoryUnix.cpp ../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../ minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp ../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../ minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLin ux.cpp ../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../.. /../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../minorGems/util/log/Log.cpp ../../../minorGems/ut il/printUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/WebClient.cpp ../../../minorGems/network/we b/URLUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../../minorGems/util/StringBu fferOutputStream.cpp ../../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../minorGems/formats/ html/HTMLUtils.cpp ../../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../minorGems/util/Trans lationManager.cpp ../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../minorGems/crypto/hashes/s ha1.cpp ../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../minorGems/util/d evelopment/memory/debugMemory.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../ ../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/Duplic ateMessageDetector.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../../minorG ems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSo urceDownloader.cpp ../../../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../../minorGems/network/w eb/server/WebServer.cpp ../../../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../. ./../minorGems/network/web/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../minorGems/network/web/se rver/ConnectionPermissionHandler.cpp ../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../.. /minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan ager.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp In file included from ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45: ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani kat alogu make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1 Makefile:560: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu Makefile:724: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu rm -f Makefile.minorGems_dependencies g++ -Wall -g -DLINUX -c -I../../.. -MM ../../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux. cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/Socket ServerLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../../minorGems/ne twork/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../mi norGems/network/SocketManager.cpp ../../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../mi norGems/io/file/unix/DirectoryUnix.cpp ../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../ minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp ../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../ minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLin ux.cpp ../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../.. /../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../minorGems/util/log/Log.cpp ../../../minorGems/ut il/printUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/WebClient.cpp ../../../minorGems/network/we b/URLUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../../minorGems/util/StringBu fferOutputStream.cpp ../../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../minorGems/formats/ html/HTMLUtils.cpp ../../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../minorGems/util/Trans lationManager.cpp ../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../minorGems/crypto/hashes/s ha1.cpp ../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../minorGems/util/d evelopment/memory/debugMemory.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../ ../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/Duplic ateMessageDetector.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../../minorG ems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSo urceDownloader.cpp ../../../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../../minorGems/network/w eb/server/WebServer.cpp ../../../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../. ./../minorGems/network/web/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../minorGems/network/web/se rver/ConnectionPermissionHandler.cpp ../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../.. /minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan ager.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp In file included from ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45: ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani kat alogu make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1 Makefile:538: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu Makefile:702: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu rm -f Makefile.minorGems_dependencies g++ -Wall -g -DLINUX -c -I../../../../.. -MM ../../../../../minorGems/network/linux/HostA ddressLinux.cpp ../../../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../../../minorG ems/network/linux/SocketServerLinux.cpp ../../../../../minorGems/network/linux/SocketClientL inux.cpp ../../../../../minorGems/network/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../../../minorGems/ne twork/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../../../minorGems/network/SocketManager.cpp ../../../. ./../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../../../minorGems/io/file/unix/DirectoryUn ix.cpp ../../../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../../../minorGems/system/uni x/TimeUnix.cpp ../../../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../../../minorGem s/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLinux .cpp ../../../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../../../minorGems/util/log/PrintLog .cpp ../../../../../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../../../minorGems/util/log/Log.cpp ../../../../../minorGems/util/printUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/WebClient .cpp ../../../../../minorGems/network/web/URLUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/ MimeTyper.cpp ../../../../../minorGems/util/StringBufferOutputStream.cpp ../../../../../mino rGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../../../minorGems/formats/html/HTMLUtils.cpp ../../../ ../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../../../minorGems/util/TranslationManager.cp p ../../../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../../../minorGems/crypto/hashes/sha1. cpp ../../../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../../../minorGem s/util/development/memory/debugMemory.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatc her.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../../../minorGe ms/network/p2pParts/DuplicateMessageDetector.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/p rotocolUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../.. /../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSourceDownloader.cpp ../../../../../minorGems/form ats/encodingUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/server/WebServer.cpp ../../../../ ../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../../../../../minorGems/network/w eb/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../../../minorGems/network/web/server/ConnectionPer missionHandler.cpp ../../../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../../../../minor Gems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan ager.cpp ../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../../../minorGems/grap hics/openGL/SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp In file included from ../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45: ../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku a ni katalogu make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1 cp: nie można wykonać stat na `../textFileSharingMUTE': Nie ma takiego pliku ani katalogu cp: nie można wykonać stat na `win32/textFileSharingMUTE.exe': Nie ma takiego pliku ani kata logu cp: nie można wykonać stat na `win32/*.dll': Nie ma takiego pliku ani katalogu adding: MUTE/ (stored 0%) adding: MUTE/files/ (stored 0%) adding: MUTE/settings/ (stored 0%) adding: MUTE/settings/port.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/language.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/useMajorityRouting.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/downloadTimeoutCurrentTimeoutWeight.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logConnections.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/seedHosts.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/sendQueueSizePerConnection.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/downloadTimeoutRecentChunkWeight.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/maxConnectionCount.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/downloadChunkRetries.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/inboundMessageLimit.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/maxDroppedMessageFraction.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/maxSubfolderDepth.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/utilityBeta.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logConnectionContents.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/broadcastProbability.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/continueForwardProbability.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logRoutingHistory.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/sharingPath.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/outboundMessageLimit.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logLevel.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/downloadFileInfoRetries.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/webHostCaches.ini (deflated 47%) adding: MUTE/settings/downloadRetryFreshRouteProbability.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logRolloverInSeconds.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/maxMessageUtility.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logMessageHistory.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/utilityGamma.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/targetConnectionCount.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/mime.ini (deflated 69%) adding: MUTE/settings/muteVersion.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/logDownloadTimeoutChanges.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/webHostCachePostIntervalSeconds.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/printSearchSyncTrace.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/utilityAlpha.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/downloadTimeoutMilliseconds.ini (stored 0%) adding: MUTE/settings/README.txt (deflated 67%) adding: MUTE/settings/showNiceQuit.ini (stored 0%) najbardziej mnie wkurza to: ./../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku a ni katalogu make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1 cp: nie można wykonać stat na `../textFileSharingMUTE': Nie ma takiego pliku ani katalogu cp: nie można wykonać stat na `win32/textFileSharingMUTE.exe': Nie ma takiego pliku ani kata logu cp: nie można wykonać stat na `win32/*.dll': Nie ma takiego pliku ani katalogu Jawnei w hu..... ze mną leci , pomózcie chopoki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2005 (edytowane) Witam!! Używasz konta (_root'a_ → roota) ORT, no i czy na bank masz te wszystkie pliki ?? POZDRAWIAM!! Jak by na to ku... nie patrzeć nie idzie się skompilować!! Ale może się podda jak troszku się tym pobawie :] Edytowane Kwiecień 19, 2005 przez Gryhild Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 ../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu Nie mam czasu zbytnio, żeby bawić się teraz w kompilacje, ale na pierwszy rzut oka widać, że brakuje Ci freeglut-devel. Odnośnie hu... Pisze się przez ch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Odnośnie hu... Pisze się przez ch A z tego, co ja wiem, to w Polsce wolno pisać i tak, i tak Jakiś czas temu na jakieś grupie też o tym było. Zresztą nawet prof. Miodek kiedyś w swym programie wypowiadał się na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 A z tego, co ja wiem, to w Polsce wolno pisać i tak, i tak Mnie w szole uczyli, że przez ch ;-) Może coś się zmieniło -- nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Odnośnie hu... Pisze się przez ch A z tego, co ja wiem, to w Polsce wolno pisać i tak, i tak Też mi się tak wydaje. Istnieje jednak różnica w znaczeniu i przekazie. Samo hto forma nadzwyczaj obraźliwa, pokazuje też często indolencję piszącego, stosowanie jest odradzane. Zalecane jest pisać ch, ta forma oddaje pełne zabierwienie emocjonalne tego słowa. Dla mnie osobiście to nie ma różnicy między h i ch w tym słowie (ale napisałbym ch...). Z drugiej strony napisy na murach przyzwyczaiły mnie do pisowni przez samo h. Kilka dni temu widziałem napis CWDP i napradę kilkanaście sekund zajęło mi wpadnięcie, co to oznacza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 O wyniczek z oficjalnego słownika j. polskiego link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 link http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=7510 czyli lepiej zgodnie z tradycją pisac przez ch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Kwiecień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 nie idzie tego skompliwać i d*pa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi