Skocz do zawartości

Mute P2p

Fatal@Error

Rekomendowane odpowiedzi

Badnijcie no chlopaki czy ten program jakos idzie instalnąć bo mam troche klopotów z nim.

http://mute-net.sourceforge.net/

Przeczytałem przez przypadek TU o tym i nie umie tego pietronstwa zainstalować hm... <_< wywala mi bledy a mam wszytko co powinno byc :(

wywala mi takie cos:

[root@FatalError MUTE_fileSharing-0.4.1_UnixSource]# sh runToBuild
select platform:
 1 --  GNU/Linux X86
 2 --  GNU/Linux PPC
 3 --  FreeBSD X86
 4 --  MacOSX
 5 --  Solaris
 6 --  Win32 using MinGW
 q --  quit

> 1

Enter full path to wxWindows wx-config script.
  Example:   /usr/bin/wx-config
To us the default setting, or if you do not plan to build the
wxWindows-based GUI, leave this blank.

> /usr/bin/wx-config

select build:
 1 --  wxWindows graphical UI
 2 --  Console-only text UI
 q --  quit

> 2
Makefile:779: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
rm -f Makefile.minorGems_dependencies
g++  -Wall -g  -DLINUX  -c -I../.. -MM ../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux.cpp ..
/../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../minorGems/network/linux/SocketServerLinux.
cpp ../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../minorGems/network/unix/SocketU
DPUnix.cpp ../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../minorGems/network/SocketMa
nager.cpp ../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../minorGems/io/file/unix/Directory
Unix.cpp ../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp .
./../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp
../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLinux.cpp ../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ..
/../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../minorGems/uti
l/log/Log.cpp ../../minorGems/util/printUtils.cpp ../../minorGems/network/web/WebClient.cpp
../../minorGems/network/web/URLUtils.cpp ../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../min
orGems/util/StringBufferOutputStream.cpp ../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../mino
rGems/formats/html/HTMLUtils.cpp ../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../minorGems/ut
il/TranslationManager.cpp ../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../minorGems/crypto/hashes
/sha1.cpp ../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../minorGems/util/devel
opment/memory/debugMemory.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../minorGe
ms/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/DuplicateMessageDet
ector.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../minorGems/network/p2pPart
s/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../minorGems/network/p2pParts/MultiSourceDownloader.cpp ../
../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../minorGems/network/web/server/WebServer.cpp ../.
./minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../../minorGems/network/web/server/
ThreadHandlingThread.cpp ../../minorGems/network/web/server/ConnectionPermissionHandler.cpp
../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp
../../minorGems/system/FinishedSignalThreadManager.cpp ../../minorGems/graphics/openGL/Scree
nGL.cpp ../../minorGems/graphics/openGL/SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependenci
es.temp
In file included from ../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45:
../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani katalo
gu
make: *** [Makefile.minorGems_dependencies] Błąd 1
Makefile:652: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Makefile:816: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
g++  -Wall -g  -DLINUX  -c -I../../.. -MM ../../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux.
cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/Socket
ServerLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../../minorGems/ne
twork/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../mi
norGems/network/SocketManager.cpp ../../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../mi
norGems/io/file/unix/DirectoryUnix.cpp ../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../
minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp ../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../
minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLin
ux.cpp ../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../..
/../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../minorGems/util/log/Log.cpp ../../../minorGems/ut
il/printUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/WebClient.cpp ../../../minorGems/network/we
b/URLUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../../minorGems/util/StringBu
fferOutputStream.cpp ../../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../minorGems/formats/
html/HTMLUtils.cpp ../../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../minorGems/util/Trans
lationManager.cpp ../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../minorGems/crypto/hashes/s
ha1.cpp ../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../minorGems/util/d
evelopment/memory/debugMemory.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../
../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/Duplic
ateMessageDetector.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../../minorG
ems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSo
urceDownloader.cpp ../../../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../../minorGems/network/w
eb/server/WebServer.cpp ../../../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../.
./../minorGems/network/web/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../minorGems/network/web/se
rver/ConnectionPermissionHandler.cpp ../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../..
/minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan
ager.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/
SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp
In file included from ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45:
../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani kat
alogu
Makefile:560: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Makefile:724: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
g++  -Wall -g  -DLINUX  -c -I../../.. -MM ../../../minorGems/network/linux/HostAddressLinux.
cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/Socket
ServerLinux.cpp ../../../minorGems/network/linux/SocketClientLinux.cpp ../../../minorGems/ne
twork/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../minorGems/network/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../mi
norGems/network/SocketManager.cpp ../../../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../mi
norGems/io/file/unix/DirectoryUnix.cpp ../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../
minorGems/system/unix/TimeUnix.cpp ../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../
minorGems/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLin
ux.cpp ../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../minorGems/util/log/PrintLog.cpp ../..
/../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../minorGems/util/log/Log.cpp ../../../minorGems/ut
il/printUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/WebClient.cpp ../../../minorGems/network/we
b/URLUtils.cpp ../../../minorGems/network/web/MimeTyper.cpp ../../../minorGems/util/StringBu
fferOutputStream.cpp ../../../minorGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../minorGems/formats/
html/HTMLUtils.cpp ../../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../minorGems/util/Trans
lationManager.cpp ../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../minorGems/crypto/hashes/s
ha1.cpp ../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../minorGems/util/d
evelopment/memory/debugMemory.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatcher.cpp ../../
../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/Duplic
ateMessageDetector.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/protocolUtils.cpp ../../../minorG
ems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSo
urceDownloader.cpp ../../../minorGems/formats/encodingUtils.cpp ../../../minorGems/network/w
eb/server/WebServer.cpp ../../../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../.
./../minorGems/network/web/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../minorGems/network/web/se
rver/ConnectionPermissionHandler.cpp ../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../..
/minorGems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan
ager.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../minorGems/graphics/openGL/
SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp
In file included from ../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45:
../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku ani kat
alogu
Makefile:538: Makefile.dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Makefile:702: Makefile.minorGems_dependencies: Nie ma takiego pliku ani katalogu
g++  -Wall -g  -DLINUX  -c -I../../../../.. -MM ../../../../../minorGems/network/linux/HostA
ddressLinux.cpp ../../../../../minorGems/network/linux/SocketLinux.cpp ../../../../../minorG
ems/network/linux/SocketServerLinux.cpp ../../../../../minorGems/network/linux/SocketClientL
inux.cpp ../../../../../minorGems/network/unix/SocketUDPUnix.cpp ../../../../../minorGems/ne
twork/NetworkFunctionLocks.cpp ../../../../../minorGems/network/SocketManager.cpp ../../../.
./../minorGems/io/file/linux/PathLinux.cpp ../../../../../minorGems/io/file/unix/DirectoryUn
ix.cpp ../../../../../minorGems/io/linux/TypeIOLinux.cpp ../../../../../minorGems/system/uni
x/TimeUnix.cpp ../../../../../minorGems/system/linux/ThreadLinux.cpp ../../../../../minorGem
s/system/linux/MutexLockLinux.cpp ../../../../../minorGems/system/linux/BinarySemaphoreLinux
.cpp ../../../../../minorGems/util/log/AppLog.cpp ../../../../../minorGems/util/log/PrintLog
.cpp ../../../../../minorGems/util/log/FileLog.cpp ../../../../../minorGems/util/log/Log.cpp
../../../../../minorGems/util/printUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/WebClient
.cpp ../../../../../minorGems/network/web/URLUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/
MimeTyper.cpp ../../../../../minorGems/util/StringBufferOutputStream.cpp ../../../../../mino
rGems/formats/xml/XMLUtils.cpp ../../../../../minorGems/formats/html/HTMLUtils.cpp ../../../
../../minorGems/util/SettingsManager.cpp ../../../../../minorGems/util/TranslationManager.cp
p ../../../../../minorGems/util/stringUtils.cpp ../../../../../minorGems/crypto/hashes/sha1.
cpp ../../../../../minorGems/util/development/memory/MemoryTrack.cpp ../../../../../minorGem
s/util/development/memory/debugMemory.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/HostCatc
her.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/OutboundChannel.cpp ../../../../../minorGe
ms/network/p2pParts/DuplicateMessageDetector.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/p
rotocolUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/p2pParts/MessagePerSecondLimiter.cpp ../..
/../../../minorGems/network/p2pParts/MultiSourceDownloader.cpp ../../../../../minorGems/form
ats/encodingUtils.cpp ../../../../../minorGems/network/web/server/WebServer.cpp ../../../../
../minorGems/network/web/server/RequestHandlingThread.cpp ../../../../../minorGems/network/w
eb/server/ThreadHandlingThread.cpp ../../../../../minorGems/network/web/server/ConnectionPer
missionHandler.cpp ../../../../../minorGems/system/StopSignalThread.cpp ../../../../../minor
Gems/system/FinishedSignalThread.cpp ../../../../../minorGems/system/FinishedSignalThreadMan
ager.cpp ../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp ../../../../../minorGems/grap
hics/openGL/SingleTextureGL.cpp >> Makefile.minorGems_dependencies.temp
In file included from ../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.cpp:45:
../../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku a
ni katalogu
cp: nie można wykonać stat na `../textFileSharingMUTE': Nie ma takiego pliku ani katalogu
cp: nie można wykonać stat na `win32/textFileSharingMUTE.exe': Nie ma takiego pliku ani kata
logu
cp: nie można wykonać stat na `win32/*.dll': Nie ma takiego pliku ani katalogu
 adding: MUTE/ (stored 0%)
 adding: MUTE/files/ (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/ (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/port.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/language.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/useMajorityRouting.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/downloadTimeoutCurrentTimeoutWeight.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logConnections.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/seedHosts.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/sendQueueSizePerConnection.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/downloadTimeoutRecentChunkWeight.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/maxConnectionCount.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/downloadChunkRetries.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/inboundMessageLimit.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/maxDroppedMessageFraction.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/maxSubfolderDepth.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/utilityBeta.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logConnectionContents.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/broadcastProbability.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/continueForwardProbability.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logRoutingHistory.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/sharingPath.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/outboundMessageLimit.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logLevel.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/downloadFileInfoRetries.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/webHostCaches.ini (deflated 47%)
 adding: MUTE/settings/downloadRetryFreshRouteProbability.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logRolloverInSeconds.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/maxMessageUtility.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logMessageHistory.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/utilityGamma.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/targetConnectionCount.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/mime.ini (deflated 69%)
 adding: MUTE/settings/muteVersion.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/logDownloadTimeoutChanges.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/webHostCachePostIntervalSeconds.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/printSearchSyncTrace.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/utilityAlpha.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/downloadTimeoutMilliseconds.ini (stored 0%)
 adding: MUTE/settings/README.txt (deflated 67%)
 adding: MUTE/settings/showNiceQuit.ini (stored 0%)

najbardziej mnie wkurza to:

./../../../../minorGems/graphics/openGL/ScreenGL.h:43:21: GL/glut.h: Nie ma takiego pliku a
ni katalogu
cp: nie można wykonać stat na `../textFileSharingMUTE': Nie ma takiego pliku ani katalogu
cp: nie można wykonać stat na `win32/textFileSharingMUTE.exe': Nie ma takiego pliku ani kata
logu
cp: nie można wykonać stat na `win32/*.dll': Nie ma takiego pliku ani katalogu

Jawnei w hu..... ze mną leci :angry: , pomózcie chopoki :)

pozdrawiam

Witam!!

Używasz konta (_root'a_ → roota) ORT, no i czy na bank masz te wszystkie pliki ??

POZDRAWIAM!!

Jak by na to ku... nie patrzeć nie idzie się skompilować!! Ale może się podda jak troszku się tym pobawie :]

Edytowane przez Gryhild

Odnośnie hu... Pisze się przez ch :P

A z tego, co ja wiem, to w Polsce wolno pisać i tak, i tak :P

Jakiś czas temu na jakieś grupie też o tym było. Zresztą nawet prof. Miodek kiedyś w swym programie wypowiadał się na ten temat :P

Odnośnie hu... Pisze się przez ch :P

A z tego, co ja wiem, to w Polsce wolno pisać i tak, i tak :P

Też mi się tak wydaje. Istnieje jednak różnica w znaczeniu i przekazie. Samo hto forma nadzwyczaj obraźliwa, pokazuje też często indolencję piszącego, stosowanie jest odradzane. Zalecane jest pisać ch, ta forma oddaje pełne zabierwienie emocjonalne tego słowa.

Dla mnie osobiście to nie ma różnicy między h i ch w tym słowie (ale napisałbym ch...). Z drugiej strony napisy na murach przyzwyczaiły mnie do pisowni przez samo h. Kilka dni temu widziałem napis CWDP i napradę kilkanaście sekund zajęło mi wpadnięcie, co to oznacza :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...