Skocz do zawartości

Yum Kernel 2.6.11 I Problemy Z Grafą

bartucha82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wszystko chodziło pięknie póki kernel się nie updatował do najnowszej wersji :angry:

Mam karte ati. Poprzednio ustawiałem sobie sterownik żeby korzystał z zewnętrznego modułu agpgart i wszystko działało bez zarzutu.Akceleracja itp. Teraz jak daję

modprobe agpgart
to dostaję hasło , że nie mam takiego modułu. Czy to możliwe żeby w najnowszym kernelu tego modułu nie było??? Jak mam ten moduł zdobyć i jak zdobyć źródła jądra (bo z tego co pamiętam z GENTOO to w jądrze można było dokompilować sobie moduł)???????

Poprawka: Dowiedziałem się , że agpgart jest wkompilowane na stałe w jądro. Czyli zostaje mi tylko problem źródeł jądra.

Ja po update do tego kernala mam problem z USB. Przedtem widział aparaty i pendraivy automatycznie po podłączeniu jako removable media, a teraz nie. Co jest? P.S. Po co się robi update????? Bo do dzisiaj myślałem, że w celu poprawienia działania poszczególnych programów.

miałem ten sam problem odnośnie ATI .. pare topiców wcześniej jest porada jak sobie radzic :)

zawsze możęsz działać na starym jajku i poczekać na nowy (_modół_ → moduł) ORT --> ja tak przynajmniej robie :|

z tym ,że CrossOver office mi nie działa na sterach ATI

tak wiec i tak zle i tak niedobrze ...