primo Napisano Kwiecień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2005 witam, nie chciałbym o czymś zapomnieć przy nowej instalce obu systemów. Tak więc dopiszcie co byście jeszcze zarhiwizowali oprócz tego co podałem: - /etc/fstab - /etc/apt/sources.list - /etc/yum.repos.d - bookmarks.htm -- zakładki ff - Local Folders z Thunderbirda - kontakty kadu macie jeszcze jakieś pomysły ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Kwiecień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2005 ja sobie sterowniki zostawiam zawsze coby po formacie jeszcze raz nie sciagac. jak zostawiasz fstab to jeszcze sobie zachowaj: hosts dns smb.conf - jesli ci sie nie chce drugi raz konfigurowac dns`ow to sam nigdy nie pamietam, ale chyba juz w kazdej szufladzie biurka mam kartke z tymi numerkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 - bookmarks.htm -- zakładki ff - Local Folders z Thunderbirda - kontakty kadu ?? Nie prościej mieć /home na osobnej partycji? Wystarczy tylko potem dodać nowego użytkownika do systemu (trzeba tylko pamiętać o poprawnym GID i UID). Wszystkie ustawienia będą tak jak były i nie trzeba będzie nic kombinować. Aha, dodanie nowego użytkownika zamaże tylko ~/.bashrc i ~/.bash_profile więc warto zrobić sobie backup jeśli się je samemu wcześniej dostrajało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiechu Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Ja polecam jeszcze zachowanie z /boot/grub.conf title Winzgroza rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 Tak żebyś potem miał Winzgroze jak wszystko padnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi