kakiet Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Witam:) Mam pewien prolem z otwarzaczem plikow multimedialnych Noatun, krotko mowiac nie dziala:( Po wpisaniu w konsoli noatun [jaksi plik] dostaje odpowiedz: [pkak@localhost Mp3 i muzyka]$ noatun SOL1.mp3 MCOP StartupManager: adding a StartupClass after Dispatcher init will not work. [pkak@localhost Mp3 i muzyka]$ I jeszcze jedno... go usunac z systemu, poniewaz tenotwarzacz jest mi calkowice zbyteczny! Dzieki za pomoc kakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 co do usuniecia : rpm -e noatun* zapewne wywali full zaleznosci yum remove noatun i powinno usunac wszystko hm... mp3 to noatun a raczej kazdy odtwarzacz ich nie bujnie bez dodatkowych pakietow.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Mam pewien prolem z otwarzaczem plikow multimedialnych Noatun, krotko mowiac nie dziala:( http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/#kde-mp3 co do usuniecia : rpm -e noatun* [y4kk0@X gecko_browser]$ rpm -qf `which noatun` kdemultimedia-3.3.1-1 [y4kk0@X gecko_browser]$ Trzeba wywalić paczkę kdemultimedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Panowie ja jestem zle nastawiony na odinstalowywanie duzych programow i systemowych. Co innego jak sam bys sobie cos zainstalowal i potem chcial usunac ale to co jest od razu w systemie to lepiej zostawic. Ja kiedys zrobilem update yum-em i z livna testing zainstalowalo mi ATI-fglrx ta sa stery do ati o ile mi dobrze wiadomo a ja mam Nvidie. Wiec chcialem usunac ta paczke i zrobilem yum remove nazwa_paczki i wtedy BUM! wyrzucilo mi chyba ze 40 czy 50 paczek i system juz sie nie uruchomil. Lepiej uwazac na takie rzeczy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Wiec chcialem usunac ta paczke i zrobilem yum remove nazwa_paczki i wtedy BUM! wyrzucilo mi chyba ze 40 czy 50 paczek To musiał być błąd w yumie i błędnym rozwiązywaniu zalezności :/ Proponowałbym sprawdzić wersję z Rawhide'a (trzeba przekompilować) i najwyżej zgłosić błąd w Bugzilli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2005 Nie dzieki nic nie bede motal teraz mam ten pakiet i poprostu w uslugach go wylaczylem i tyle.Zajmuje kilobajty wiec mi nie przeszkadza. Ale on instaluje sie z repo z livny unstable.I jest jako jedyny z tego trepo nie ma innych paczek przy aktualizacji. Wiec nastepnym razem jak bede formata robil lub aktualizowal to livna unstable poprostu wyrzuce z repo czy yum.conf i powinno byc dobrze. Ale dzieki za zainteresowanie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2005 Wiec nastepnym razem jak bede formata robil lub aktualizowal to livna unstable poprostu wyrzuce z repo czy yum.conf Teraz tez możesz wyłączyć. Wystarczy, że zmenisz enabled=1 na enabled=0 w odpowiednim miejscu. Paczkę zawsze możesz usunąć normalnie przy użyciu rpm. Dla pewności daj na poczatek parametr --test jeśli chcesz być pewien czy wszystko pójdzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2005 Ok dzieki. Zaraz wylacze tak jak mowisz. EDIT: No i ciach juz jest dobrze mam wylaczone te wszystkie ktorych nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi