justdoit Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 Witam! 1. Mam podręcznikowy problem z wine, a mianowicie zainstalowałem wine+winetools, który stworzył mi "fake'owe" katalogii windowsa. Ale mam zamontowaną partycję ze starym windowsem (winXP, /mnt/windows, ntfs) i chciałem uruchamiać programy już zainstalowane, lecz przy próbie uruchomienia czegokolwiek (np. notatnika) wywala mi, ze nie mam bibliotek - faktycznie w fakowych katalogach ich nie ma, ale w windowsie są. Teraz jak ustawić plik config, zeby pobierał biblioteki ze "starego" windowsa. Próbowałem zrozumieć manuala, ale już było tak późno, że wpisałem: [wine] "GraphicsDriver" = "x11drv"; (x11drv, ttydrv) "ShowDotFiles" = "1" "ShowDirSymlinks" = "1" "Path" = "c:\\windows;c:\\windows\\system" "Windows" = "c:\\windows" "System" = "c:\\windows\\system" "Temp" = "t:\\" "Profile" = "c:\\windows\\Profiles\\Administrator" [Drive C] "Path" = "/mnt/windows" "Type" = "hd" "Label" = "windows" "Filesystem" = "win95" Ale to chyba kompletnie nie tak 2. Chciałem w wine "emulować" menadżera telefonu (Float's Mobile Agent), ale nie wiem czy wine obsługuje podczerwień i jak to ustawić, ponieważ nie znalazłem działającego programu pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT dla SE T630 a przez OpenObex nie da sie zrobić wszystkiego! Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki lub linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 skopiuj katalog windows do /home/xxxxxx/.wine/drive_c/windows Możliwe że pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 [Drive C] "Path" = "/mnt/windows" "Type" = "hd" "Label" = "windows" "Filesystem" = "win95" Co to był za manula? Mogę się mylić, ale teraz to się chyba nie róbi wpisów w konfigu tylko symlinki w którymś podkatalogu ~/.wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justdoit Napisano Kwiecień 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 skopiuj katalog windows do /home/xxxxxx/.wine/drive_c/windows nie no raczej nie bede kopiowal calego windowsa do innego katalogu - to bez sensu Mogę się mylić, ale teraz to się chyba nie róbi wpisów w konfigu tylko symlinki w którymś podkatalogu ~/.wine też tak uważam, że trzeba symlinka zrobić tylko nie za bardzo wiem gdzie i jak sie za to zabrać!!! Może ktoś używa Winde + wine i może wie jak to zrobić??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 Mam identyczny problem. Na jednym dysku winda xp i Fedora III, no mordowałem się z nim troche a rozwiązanie jest spewnością dziecinie łatwe. Ale ostatnie próby mocno mnie zniechęciły i odłożyłem sprawe na nieco puzniej → później. W wolnej chwili pobawie sie soft linkami, jak się uda to chetnie ci pomoge justdoit. A jak tobie się uda to też sie rozpisz tutaj na forum. Powodzenia Aha jeszcze pytanko do ogółu społeczności: Czy próbował ktoś odpalić pod Wine MS Visual Studio C++?? no i co ważne czy działało?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi