callou Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 HEj Mam taki problem: nie wiem jak przeglądać listy plików użytkowników, aby pobrać listę robię tak: klikam prawym klawiszem na użytkownika(jestem podłączony do huba, mogę pisać na czacie), biorę Browse User Files no i nic...w zakładce Transfer nie ma nic, jedynie w zakładce Wait jest ten plik MyList.DcLst czasem jest oznaczone State w tej zakładce jako Idle czasem jako Wait czasem User Offline. Skoro jest Idle, więc pewnie plik został zapisany na dysku...ale wtedy czemu w zakładce Transfer nic nie ma??? no a jeśli jest zapisany na dysku, to gdzie?? w miejscu gdzie mam ustawiony downloading?? czyli w moim katalogu domowym... ale tam nic nie ma. Klikam w zakładkę Show Transfer List następnie w zakładce Wait klikam prawym klawiszem na plik z oznaczonym State jako Idle i wybieram Browse User Files i wtedy powinienem określić lokalizację pliku na dysku oraz np. kodowanie i wtedy pewnie mógłbym obejrzeć zawartość ściągniętego pliku MyList.DcLst no ale nie wiem, gdzie ten plik znajduje się na dysku no i czy w ogóle jest zapisany na dysku, bo jakoś nie natknąłem się nigdzie na komunikat, który mówiłby o tym, że plik MyList.DcLst ściągnięto np. z taką a taką prędkością, jak to jest w np. w DC++. Proszę o jakieś wskazówki, może ktoś używa z powodzeniem Valknuta 0.3.7 i wie jak ściąga się listę plików użytkownika i ją się przegląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tato Muminka Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 A Twoj komputer jest moze polaczony przez jakis router w domu czy bezposrenio do dostawcy? Moze inaczej - opisz swoje polaczenie z internetem. Ja mam podobny problem, moj komp stoi za domowym routerem za ktorym jest siec lokalna. Valknut nawet jak sciagnie liste plikow to staje w miejscu i nic nie sciaga.Tryb oczywiscie active. Sprawa jaest bardzo dziwna, i (_napewno_ → na pewno) ORT to wina valknuta lub (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Pod windowsem problem ten nie wystepuje. W valknucie pokazuje sie (wlasnie w zakladce wait) idle albo error czasami. Walcze z tym od przeszlo roku i niestety nadal nic nie udalo mi sie zdzialac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Kwiecień 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 hmmm no coś Ty aż od roku??? no ja mam przez LAN, mam zewnętrzne IP, działam na Valknucie w trybie active, mój kumpel wiem, że używa Valknuta, trzeba będzie to rozwikłać jakoś... a może bawiłeś się w dctc z nakładką dc_gui2?? dc_gui2 przy starcie wywala mi taki błąd: (dc_gui2:4998): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed. no ale chyba to nie jest poważny problem. no i w dc_gui jest podobnie mogę sobie pogadać na czacie, a jak chcę coś ściągnąć, to jest tak, że w pobieranie mi się odznacza taki pasek, jakby rzeczywiscie się pobierało, ale niestety się nic nie pobiera, pasek jest zupełnie pusty, np. w DC++ w tym pasku byłyby takie informacje jak rozmiar pliku, prędkość ściągania, ile do końca, itp. a tutaj nic nie ma, natomiast w zakładce ukończone nie ma nic zupełnie, w zakładce Kolejka są te listy plików, które chcę ściągnąć, mam po prostu Lista plików. Coś tu jest nie tak, myślę, że program jest ok, tu musi być jakiś inny problem, bo przecież dwa klienty mają taką samą zwałke. Może ktoś potrafi mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu, gdybym odpalilł DC mógłbym zapomnieć o widnowsie EDIT my tu gadu-gadu a Valknut 0.3.7 śmiga jak burza seses po prostu wyłączyłem całkowicie firewalla i problem ist out pozdro!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tato Muminka Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 z firewalem juz probowalem ale nie pomaga to zbyt wiele. A ktory tryb masz ustawiony w active - IP or hostname czy moze Network Interface ???? Albo moze ktos powie czym sie roznia od siebie te dwa tryby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Kwiecień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 mam ustawione IP or Hostname a TCP i UDP na wartość 65000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi